News Flash:

Ungaria, atitudine clara impotriva refugiatilor

8 Martie 2016
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiat
Ungaria pregateste reducerea subventiilor pentru refugiati si micsorarea drastica a spatiului disponibil in centrele de primire, masuri ce ar urma sa intre in vigoare la 1 aprilie.

Conform unui proiect legislativ facut public luni, persoanele carora li s-a acordat o forma de protectie internationala, inclusiv azil, vor avea permisiunea de a ramane intr-un centru de primire pentru o perioada de numai o luna, fata de doua luni in prezent. 

Spatiul maxim disponibil in aceste centre ar trebui sa fie identic cu cel stabilit pentru inchisori

Totodata, guvernul va elimina unele dintre subventii, precum fondurile pentru educatie destinate acestor persoane. 

"Scopul principal este reducerea subsidiilor pentru solicitantii de azil si pentru cei care au primit protectie internationala", explica guvernul de la Budapesta, precizand ca in acest fel este combatuta migratia economica. 

Anul trecut, numai 508 solicitanti de azil au primit o forma de protectie in Ungaria, printre care azil, conform datelor facute publice de Biroul pentru Imigratie. 

Comitetul Helsinki din Ungaria a criticat noile masuri, precizand ca acestea vor face imposibila integrarea refugiatilor in aceasta tara, impingandu-i spre alte destinatii. 'Reglementarea arata intentia guvernului ungar: niciun ajutor pentru integrare din partea statului in Ungaria', a declarat Marta Pardavi, vicepresedinte al Comitetului Helsinki. 

Ea a avertizat ca, in aceste conditii, migrantii care vor continua sa vina in Ungaria nu se vor mai putea adresa decat organizatiilor care ajuta persoanele fara adapost.

protectie internationala azil inchisori budapesta comitetul helsinki
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1411 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004992 (s)