News Flash:

Turismul din Banatul istoric este promovat pe un portal cu trasee personalizate

9 Aprilie 2014
852 Vizualizari | 0 Comentarii
Turismul din Banatul istoric, românesc şi sârbesc, este promovat de miercuri şi printr-un portal electronic, care prezintă obiective şi trasee deosebit de atractive ce pot fi personalizate în funcţie de gusturile fiecărui potenţial turist. 

Este vorba despre 500 de obiective şi aproape 90 de trasee din cele două zone riverane, accesibile pedestru sau cu bicicleta, unele pe tot parcursul anului, altele doar vara.

Printre atracţii se află prima farmacie minieră din ţară, Farmacia Knoblauch din Oraviţa, fondată în anul 1763 de Edward Winter, Semeringul bănăţean - prima linie de cale ferată de pe ruta Anina-Oraviţa şi retur, un traseu cu trenul de epocă ce durează două ore -, podgoriile Vinik din zona Vîrşeţ (Serbia) sau Rezervaţia naturală de la Zrenianin.

Portalul oferă informaţii despre trasee tematice (urbane, bike, sportive, culturale, economice şi altele), iar prin accesarea unui sector se deschid ofertele cu obiectivele cuprinse în respectivul segment turistic, date despre obiective, accesibilitatea şi gradul de dificultate al traseului ales, timpul în care poate fi parcurs).

'Este un proiect în valoare totală de 330.000 de euro, bani europeni, şi este primul în care traseele sunt sigure, garantate de noi, pentru că fiecare traseu prezentat a fost străbătut de noi la pas, ştim că există şi că este funcţional. Ne-am izbit, nu de puţine ori, de trasee care nu mai existau sau de obiective deja dispărute, dar care erau prezente pe hărţile turistice. Noi am actualizat harta şi garantăm că fiecare obiectiv prezentat pe portal există, fiind garantat de noi', a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de ADR Vest, Raluca Cibu Buzac, reprezentanta Centrului Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic Tehimpuls.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1068 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013093 (s)