News Flash:

Nicolae Robu, nemultumit ca nu primeste bani de la guvern

9 Aprilie 2014
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Timiţoarei, Nicolae Robu, este nemulţumit că nu primeşte bani de la guvern pentru niciunul dintre obiectivele majore de infrastructură, anunţate de USL în campania electorală.

'Mă nemulţumeşte această poziţie a premierului şi a Guvernului Ponta şi cred că este una nedreaptă în raport cu oraşul Timişoara. Aştept să văd specificaţiile în raport cu programele din 2014 - 2020, în speranţa că vor fi eligibile şi proiecte de realizare de mari spitale şi, dacă vor fi, atunci cred că încă avem şanse ca, prin noi înşine, printr-un proiect bine făcut, să accedem la finanţarea europeană pentru a realiza un astfel de obiectiv. Am trimis o scrisoare ministrului Sănătăţii şi premierului. Nu sunt deloc mulţumit de modul cum sunt tratate proiectele Timişoarei', a declarat marţi presei Nicolae Robu.

Executivul a anunţat că doar trei oraşe - Iaşi, Cluj şi Craiova - vor beneficia de fonduri pentru construcţia unor spitale regionale, Timişoara fiind exclusă de pe această listă, deşi şi-a anunţat intenţia de a realiza un astfel de proiect.

Pe lista cu respingeri de finanţare se mai află şi alte proiecte, fapt care i-a nemulţumit serios pe administratorii urmei. Între acestea se află realizarea centurii de Sud a oraşului, care ar fi legat ieşirea de Nord (Lugoj-Bucureşti) cu cea spre Serbia.

Edilul a subliniat că, pentru realizarea unui spital, Timişoara va trebui să se axeze pe atragerea de fonduri europene.

'Noi vrem să îşi arate respectul pentru Timişoara (guvernul, n.r.) finanţând de la bugetul de stat centura Sud şi centura Vest. Din fonduri europene, nu e meritul guvernului dacă se finanţează. Este foarte binevenită, dar cu dezavantajul că lucrările vor putea începe abia din 2016. Timişoara avea nevoie de un nou tronson de centură imediat', a adăugat Robu. 

El a subliniat că va solicita, din nou, guvernului, să sprijine realizarea celor două obiective menţionate. AGERPRES

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034498 (s)