News Flash:

Tinerii timisoreni isi deschid tot mai multe afaceri

7 Aprilie 2014
696 Vizualizari | 0 Comentarii
Tot mai mulţi tineri prind curaj şi se gandesc să-şi deschidă o afacere. Statul a gandit şi o formă de sprijin pentru această categorie de întreprinzători, se numeşte SRL-D şi se potriveşte ca o mănuşă unui tanăr care e la început în domeniul business-ului. O simplă greşeală poate sta la baza demarării unei asemenea afaceri. Chiar dacă funcţionează deja de trei ani, acest tip de firmă este destul de puţin cunoscut.
„Am aflat de acest tip de firmă de pe internet. Recunosc, din greşeala, căutam cu totul altceva. Programul de sprijin e funcţional deja de trei ani. Am găsit informaţiile şi am căutat date mai detaliate. Sprijină proiectele pentru începători”, am aflat de la Daniel Caba, proaspăt intrat în lumea afaceriştilor tineri.
El spune că acest proiect, al societăţilor cu răspundere limitată pentru tineri, vine ca o mănuşă pentru cei care chiar vor să deschidă o afacere.
„Este un proiect excelent pentru o afacere aflată la început de drum. Statul sprijină timp de patru ani SRL-ul înfiinţat de tinerii antreprenori. La înfiinţarea firmei eşti scutit de plata sumelor aferente operaţiunii. De la aproximativ 900 de lei cat costă să înfiinţezi un SRL în mod normal, plăteşti doar capitalul social, adică 200 de lei. De asemenea, ai scutiri de impozit şi taxe dacă ai între 2 şi 4 persoane angajate. Dacă sunt mai mulţi, se obţine scutirea doar pentru aceştia”, ne-a mai declarat Caba.
Miza pentru aceste proiecte este legată şi de suma pe care întreprinzătorul o poate primi de la Bucureşti. De la buget se pot obţine pană la 10.000 de euro. In acest an sunt peste 1.000 de cereri şi sunt bani pentru finanţarea la valoarea maximă a 490 de firme. Din practică se poate spune că nu toate firmele primesc 10.000 de euro, iar banii sunt folosiţi pentru susţinerea altor proiecte, deci numărul firmelor finanţate este mai mare.
Se pare că numărul solicitărilor pentru acest tip de firmă este în creştere, tot mai mulţi sunt interesaţi să devină oameni de afaceri. Tion.ro

afacere asemenea afaceri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0981 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012756 (s)