News Flash:

Teodorovici, despre seful ANAF: Daca nu raspunde cerintelor mele, nu mai are calitatea de subordonat al meu

20 Iulie 2018
841 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Ministrul Finantelor a anuntat ca asteapta motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciara ca imobilul din Sibiu pierdut de familia presedintelui Iohannis sa treaca in proprietatea statului, iar seful ANAF, Ionut Misa, nu va mai fi subordonatul sau daca ”nu raspunde cerintelor".
”In primul rand, nu exista niciun conflict. Nu sunt schimburi de replici intre ANAF si ministrul de Finante pentru ca eu nu am replici sau contre cu subordonatii mei. Ca sa fie foarte clar. Daca ar exista aceste contre, schimburi, nu ar mai fi subordonatii mei. Ar fi fost bine ca domnul actual presedinte al ANAF-ului sa se gandeasca daca spune ca e intr-o situatie, sa se fi gandit ca a fost ministru de Finante anul trecut si atunci intrebarea clar se pune de ce nu a trimis dansul spre ANAF un astfel de document pe care dansul il solicita astazi de la minister. Nu e nevoie de niciun fel de document pentru ca eu cred ca este o neintelegere la nivelul conducerii ANAF. De ce? Pentru ca nu este nevoie de niciun fel de mandat. Este o prevedere legala foarte clara, si anume ordonanta 14 pe 2007, la articolul 1, spune foarte clar ca bunurile de orice fel intrate potrivit legii in proprietatea privata a statului se valorifica catre ANAF", a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul de Finante a declarat ca joi ii va transmite, in scris, presedintelui ANAF ca asteapta motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciara ca imobilul din Sibiu pierdut de familia presedintelui Iohannis sa treaca in proprietatea statului. Termenul limita pana la care Ionut Misa trebuie sa-i raspunda lui Eugen Teodorovici este vineri, pana la finalul zilei, ministrul de Finante lasand sa se inteleaga ca l-ar putea demite.

"Ca sa fie domnul Misa linistit pe timpul verii, o sa trimit astazi (joi -n.r.) o solicitare si in scris, asa cum mai multe puncte, la care as dori sa primesc si raspuns, ca sa o spun si public, maine (vineri -n.r.). Maine (vineri -n.r.), pana la finalul zilei, sa am un punct de vedere foarte clar din partea domniei sale. (...) Am trimis o solicitare presedintelui ANAF-ului, obligatia domniei sale este sa raspunda pana maine (vineri -n.r.) sa-mi spuna care au fost actiunile intreprinse si daca are vreun temei legal sa nu faca ce i-am spus. (...) Daca nu raspunde cerintelor mele, nu mai are calitatea de subordonat al meu”, a spus Teodorovici, la Antena 3.


Declaratiile ministrului de Finante vine dupa ce presedintele ANAF, Ionut Misa, a declarat ca institutia pe care o conduce are nevoie de un titlu in baza caruia sa poata fi efectuata executarea.

"ANAF-ul este un organ de executare, el nu poate executa decat in baza unui titlu. Daca ANAF-ul va primi o adresa scrisa si un mandat de la Ministerul de Finante sa execute (...) eu va asigur 100% ca se vor indeplini toate cerintele legale", a declarat Ionut Misa, la Antena 3.

De asemenea, legat de un comentariu al Ministrului de Finante care aprecia adresarea catre notar din 2016 drept eronata, seful ANAF a precizat ca: "acest lucru il vor stabili cei de la Directia Juridica".

Anterior, Eugen Teodorovici a anuntat ca suma cumulata care ar urma sa fie obtinuta de la cei trei chiriasi ai imobilului din Sibiu care a apartinut presedintelui Klaus Iohannis este de peste doua milioane de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005591 (s)