News Flash:

Tariceanu, despre criticile magistratilor la Legile Justitiei: Fiecare are dreptul sa-si exprime parerea

18 Decembrie 2017
790 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, referitor la criticile magistratilor la modificarile Legilor Justitiei, ca fiecare are dreptul sa isi exprime opinia, dar dezbaterea si aprobarea legilor se face in Parlament.
„Eu cred ca suntem intr-o societate libera, in care fiecare are un drept fundamental, acela de a-si exprima parerea si noi avem parerea noastra, si opozitia are o parere si reprezentantii corpului magistratilor au pareri diferite, unii sunt de acord, altii nu sunt de acord, in final, totusi, cred ca revine Camerei legiuitoare, care este Senatul, ca in orice democratie, Parlamentul este cel care dezbate si aproba legi. Nu ne ramane decat sa subliniem inca o data faptul ca politica in acest domeniu este facut de Parlament, iar magistratii aplica legea”.

In ceea ce priveste raspunderea magistratilor, Tariceanu a precizat ca actuala lege a facut-o inoperanta.

„Termenele care erau incluse in actuala lege faceau ca aceasta raspundere a magistratilor sa nu poata deveni una efectiva. Am discutat cu asociatiile magistratilor am analizat cu multa atentie propunerile care au venit din partea lor si aceste propuneri vor fi luate in seama, in asa fel incat sa gasim un echilibru pe care eu il consider absolut necesar intre necesitate aplicarii legii, protectia drepturilor si libertatii cetatenilor si raspunderea magistratilor. Nu putem sa avem o Justitie in care cetatenii sa aiba incredere daca nu exista si raspunderea magistratilor pentru deciziile pe care le iau, pentru ca ele afecteaza viata concetatenilor nostri, destinele lo, familiile lor si nu in ultimul rand libertatea lor”, a sustinut presedintele Senatului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005057 (s)