News Flash:

Stare de urgenta in Timis dupa furtuna devastatoare. Celula de criza la nivelul Ministerului de Interne

17 Septembrie 2017
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
furtuna
Cinci persoane au decedat ÅŸi alte 33 sunt rănite în urma furtunii care s-a înregistrat în vestul ţării. Două decese s-au înregistrat în TimiÅŸoara, două la BuziaÅŸ ÅŸi unul în staÅ£iunea arădeană Moneasa. Premierul Mihai Tudose a declarat că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâÅ£ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât ÅŸi pentru a înlătura efectele furtunilor. Primarul TimiÅŸoarei, Nicolae Robu, a declarat că zeci de copaci au fost doborâÅ£i, alimentarea cu energie electrică ÅŸi apă a fost întreruptă, acoperiÅŸuri au fost smulse de vânt, multe străzi sunt blocate, iar mai multe autovehicule, inclusiv TIR-uri au fost răsturnate.

UPDATE 19:28 - Tudose: Celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne. Toată lumea este în alertă. Avem bani pentru calamităţi, vom ajuta comunităţile

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâÅ£ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât ÅŸi pentru a înlătura efectele furtunilor. Premierul a aprecizat că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunÅ£ând că există bani în buget pentru calamităţi, comunităţile afectete urmând a fi ajutate.

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne ÅŸi se concentrează pe acordarea primului ajutor persoanelor rănite ÅŸi pe înlăturarea efectelor furtunii din judeÅ£ul TimiÅŸ.

”În numele meu personal ÅŸi al Guvernului transmit sincere condoleanÅ£e familiilor celor decedaÅ£i. Din punct de vedere guvernamental, este celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne ÅŸi la nivelul Prefecturii TimiÅŸ”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Premierul a explicat că sunt ÅŸi copii între răniÅ£i, unul dintre acelÅŸtia fiind deja operat. RăniÅ£ii au ”traumatisme foarte severe”, având în vedere că oamenii au fost loviÅ£i de copaci, crengi, bucăţi de acoperiÅŸ sau panouri publicitare.

”Toată lumea este concentrată pe zona umană, de răniÅ£i. Doamna prefect coordonează înlăturarea efectelor din zona materială”, a precizat premierul.

UPDATE 19:00 - Trafic feroviar oprit în TimiÅŸoara din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt. Cinci trenuri de călători staÅ£ionează în gări

 Traficul feroviar este oprit, duminică seară, în judeÅ£ul TimiÅŸ, din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt, iar cinci trenuri de călători staÅ£ionează în gările adiacente staÅ£iei TimiÅŸoara Nord, informează CFR Infrastructură.

Potrivit CFR, din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din staÅ£ia TimiÅŸoara Nord au fost rupte, creând pene de curent în staÅ£ia CF TimiÅŸoara ÅŸi pe traseele TimiÅŸoara Nord – Ronat Triaj ÅŸi Gioroc – Paulis.

De asemenea, cinci trenuri de călători, respectiv IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186, staÅ£ionează, până la redeschiderea circulaÅ£iei, în gările adiacente staÅ£iei TimiÅŸoara Nord.

UPDATE 18:28 - Bihor: Copaci rupÅ£i de vânt ÅŸi acopetiÅŸuri avariate, în urma unei furtuni puternice

AcoperiÅŸurile mai multor imobile au fost avariate ÅŸi mai mulÅ£i copaci au fost rupÅ£i de rafalele puternice de vânt, duminică seară, în judeÅ£ul Bihor, iar traficul rutier la intrare în localitatea AleÅŸd a fost blocat din cauza unui copac smuls de vânt ÅŸi căzut pe carosabil.

Potrivit Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă (ISU) Bihor, vântul puternic a avariat, duminică seară, acoperiÅŸurile mai multor imobile ÅŸi a rupt mai mulÅ£i copaci, pagube fiind inregistrate în Oradea, AleÅŸd dar ÅŸi în alte zone din judeÅ£ul Bihor.

Potrivit sursei citate, la AleÅŸd, acoperiÅŸul unui bloc a fost smuls de vântul puternic ÅŸi bucăţi din acesta au căzut peste autoturismele parcate în apropiere.

De asemenea traficul rutier la intrare în localitatea AleÅŸd dinspre Cluj-Napoca a fost blocat din cauza unui copac smuls de vânt ÅŸi căzut pe carosabil.

JudeÅ£ul Bihor se află, duminică, sub avertizare cod portocaliu de vânt ÅŸi vijelii fiind anunÅ£ate rafale de vânt de peste 60 de kilometri pe oră ÅŸi ploi însoÅ£ite de descărcări electrice si grindină.

UPDATE 18:27 - O femeie a murit în staÅ£iunea arădeană Moneasa, lovită de un copac rupt de vijelie

O femeie aflată în staÅ£iunea arădeană Moneasa, situată la o distanţă de o sută de kilometri de municipiul Arad, a murit duminică după-amiaza, după ce a fost lovită de un copac rupt de vijelie, chiar în faÅ£a unui hotel în care urma să intre.

UPDATE 17:40 - ISU TimiÅŸ: Patru decese confirmate ÅŸi 12 răniÅ£i în urma furtunii. SituaÅ£ia este în dinamică

 

Patru persoane au decedat ÅŸi alte 12 sunt rănite în urma furtunii care s-a înregistrat în judeÅ£ul TimiÅŸ. Două decese s-au înregistrat în TimiÅŸoara ÅŸi două la BuziaÅŸ fiind vorba despre două persoane surprinse în parc. SituaÅ£ia este în dinamică ÅŸi peste 140 de pompieri intervin în juideÅ£.

ReprezentanÅ£ii Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă (ISU) TimiÅŸ au declarat, pentru news.ro, că sunt deja condirmate patru decese în urma furtunii care s-a înregistrat în judeÅ£.

Două decese sunt în Timiloara, fiind vorba despre femeia de 36 de ani surprinsă de un copac la Grădina Zoologică ÅŸi de o persoană rănită de un panou publicitar, dar li despre două persoane din BuziaÅŸ, peste care a căzut un copac în parc.

”Alte 12 persoane sunt rănite. SituaÅ£ia este în dinamică, avem peste 140 de pompieri care intervin în întreg judeÅ£ul”, au rpecizat reprezentanÅ£ii ISU TimiÅŸ.

Potrivit acestora, furtuna s-a mai potolit în intensitate, dar este în continuare innourat ÅŸi plouă. Vântul însă nu mai bate cu putere. 

UPDATE 17:25  - Primarul TimiÅŸoarei: Sunt pe teren ÅŸi mă crucesc - zeci de copaci sunt la pământ, am rămas fără curent ÅŸi apă, s-au răsturnat TIR-uri

 

Primarul TimiÅŸoarei, Nicolae Robu, a declarat că, în urma furtunii, au murit două persoane, iar altele au fost rănite ÅŸi s-au produs pagube incredibile. El a spus că zeci de copaci au fost doborâÅ£i, alimentarea cu energie electrică ÅŸi apă a fost întreruptă, acoperiÅŸuri au fost smulse de vânt, multe străzi sunt blocate, iar mai multe autovehicule, inclusiv TIR-uri au fost răsturnate.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005712 (s)