News Flash:

Spitalul Judetean Timisoara, dotat cu un robot ultraperformant

5 Octombrie 2014
687 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean din Timisoara va avea in dotare un robot ultraperformant, care ii va ajuta pe medici sa aiba o mai buna precizie atunci cand opereaza, mai ales ca este vorba despre interventii chirurgicale minim invazive.
Robotul care va fi folosit pentru operatii are o valoare de 1,5 milioane de euro si va fi achizitionat pe fonduri europene. Robotul va fi amplasat intr-o sala speciala, unde va functiona. Cel mai probabil, robotul va intra in functiune la inceputul anului viitor, la Spitalul Judetean Timisoara. Va fi singurul din vestul tarii. In tara noastra mai sunt cativa astfel de roboti, insa nu multi. In America se folosesc la scara larga, acolo exista 2.000 de astfel de aparate, scrie tion.ro.
“Este primul robot in laparoscopie care vine in Timisoara, singurul din vestul tarii si speram ca la inceputul anului viitor chirurgia va beneficia de acest robot. Vor fi realizate interventii chirurgicale laparoscopice pe care le practica atat chirurgii, cat si ginecologii. Cele mai utilizate indicatii in ginecologie constau in histerectomie totala si operatie tip Wertheim, folosita in tratamentul chirurgical al neoplasmului de col uterin”, a spus managerul Spitalului Judetean Timisoara, Marius Craina.
Totusi robotul nu vine fara probleme si anume consumabilele sunt extrem de scumpe – pentru o singura interventie – 10.000 de euro. Pentru primele interventii cu acest robot la Spitalul Judetean Timisoara sunt fonduri disponibile, apoi reprezentantii unitatiii sanitare spun ca se vor accesa fonduri pe programe nationale. Practic, cu ajutorul acestui robot, medicii opereaza la butoane, cu o precizie de suta la suta, dar numai dupa ce vor urma un curs de specializare.

robot ultraperformant
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0942 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034910 (s)