News Flash:

Siropul de muguri de brad, leac pentru afectiuni pulmonare. Vezi cum se prepara

30 Ianuarie 2016
1648 Vizualizari | 0 Comentarii
sirop brad

Mugurii de brad sunt un adevarat izvor de sanatate pentru plamani. Pneumoniile, tusea seaca, tusea alergica, tusea din bronsite pot fi vindecate rapid si eficient cu ajutorul remediilor naturiste pe baza de muguri de brad. Printre acestea se numara si siropul din muguri de brad, un preparat bine tolerat atat de adulti cat si de copii.

Cum se prepara siropul de muguri de brad
Ai nevoie de un kilogram de muguri, care se fierb la foc domol, intr-un vas acoperit, la 2 l de apa, timp de 15-20 de minute. Dupa racire, la fiecare litru de decoct se adauga 900 g de zahar. Se fierbe in continuare la foc domol, in vas acoperit, pana la dizolvarea zaharului. Dupa racire, se trage siropul obtinut in sticle mici, inchise la culoare, bine astupate si se pastreaza la rece. Se ia, in sezonul rece, cate o lingura de sirop la un pahar de apa de izvor sau apa minerala.

Mugurii proaspeti de brad se pot conserva bine prin stratificare cu zahar (un strat de zahar, un strat de muguri), bine tasati intr-un borcan, pana la umplerea acestuia. Borcanul trebuie inchis bine. Cu timpul, zaharul se dizolva si se transforma in sirop. Acest mod de preparare, la rece, prezinta avantajul unei bune conservari si al pastrarii vitaminei C existente in muguri.

Pentru tratamentul afectiunilor pulmonare, ca diuretic sau in unele afectiuni nervoase, metoda cea mai simpla de preparare este infuzia din 2 linguri de muguri sau frunze tinere de brad la o cana de apa clocotita. Dupa 10 minute, se strecoara si se adauga 2 lingurite de miere. Se beau 2-3 cani/zi.  

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006078 (s)