News Flash:

Sigur nu stiai asta! Ce ti se poate intampla daca bei cafea in exces

26 Septembrie 2017
116 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea ibric2
Un studiu a analizat mai mult de 520.000 de persoane din 10 tari europene, transformandu-se in cel mai amplu studiu pana in prezent privind cafeaua si mortalitatea, si s-a ajuns la concluzia ca daca bei mai multa cafea, traiesti mai mult.

Cel de-al doilea studiu a analizat peste 185.000 de afro-americani, americani indigeni, hawaiieni, japonezi americani, latino si albi. Cercetatorii au descoperit ca longevitatea este crescuta de cafea in mai multe rase.

Persoanele care beau intre 2 si 4 cani de cafea pe zi prezinta un risc de deces cu 18% mai mic fata de persoanele care nu beau cafea, potrivit studiului. Aceste constatari sunt in concordanta cu studiile anterioare. Avand in vedere aceste populatii foarte diverse, care au obiceiuri alimentare diferite si sensibilitati diferite, inca sunt reprezentative modele similare de viata. Studiul arata ca exista o posibilitate biologica mai puternica pentru relatia dintre cafea si longevitate si mortalitatea este invers proportionala cu consumul de cafea pentru boli de inima, cancer, boli respiratorii, accidente vasculare cerebrale, diabet si boli renale. 

Studiul privind tarile europene a evidentiat o asociere inversa intre cafea si bolile de ficat, sinuciderea in cazul barbatilor, cancerul la femei, bolile digestive si bolile circulatorii.
Persoanele care beau trei sau mai multe cafele pe zi prezinta un risc mai scazut pentru moartea provenita din diverse cauze decat cei care nu beau cafea. Au fost analizate mai multe tari din intreaga Europa, unde modul in care populatia bea si pregateste cafeaua este destul de diferit. Faptul ca au fost descoperite aceleasi relatii in diferite tari reprezinta faptul ca sanatatea este influentata de cafea in sine, nu de modul in care este preparata cafeaua sau de felul in care este bauta.

Cafeaua reprezinta un amestec complex de compusi, dintre care unii au efecte biologice. Studiile au aratat ca anumiti compusi au proprietati neuroprotectoare si antiinflamatorii, care pot contribui la reducerea riscului de imbolnavire, cum ar fi Parkinson. in studiul european, s-a descoperit ca persoanele care beau cafea au tendinta de a avea un nivel mai scazut al inflamatiei in corp, un profil mai bun de lipide si un control mai bun al glicemiei. Nu este inca foarte clar ce compusi speciali ofera aceste beneficii pentru sanatate, insa oamenii de stiinta vor explora acest lucru in continuare.

cafeaua mortalitatea cafea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020205 (s)