News Flash:

Ce se intampla daca mananci telina in fiecare zi

24 Septembrie 2017
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta
Multi oameni nu considera telina a fi un aliment hranitor, dar gresesc! Telina este de fapt foarte bogata in nutrienti, vitamine si antioxidanti vitali pentru organism.

Suplimentarea alimentatiei zilnice cu telina are efecte foarte benefice pentru sanatate. Telina contribuie la imbunatatirea vederii si reduce chiar proeminenta vinisoarelor fine din invelisul transparent al globului ocular. O alternativa naturala pentru picaturile Visine! 

In plus, are multiple efecte antiinflamatoare, multumita polizaharidelor non-amilacee pe care le contine, precum si efecte antioxidante puternice. Astfel, telina devine un aliment perfect in bolile cronice precum cancerul, artrita, colita ulcerativa, boala Crohn, sau alte boli ale tractului gastro-intestinal.


Telina ofera protectie celulelor si promoveaza regenerarea acestora. Aceasta leguma contine peste 10 antioxidanti puternici precum flavonoizi, vitamina K si lunularina. Acesti antioxidanti naturali neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, protejand vasele de sange, tesuturile si organele de stres oxidativ.

Regleaza temperatura corpului, multumita continutului mare de apa si electroliti. Telina este ideala pentru racorirea corpului in zilele calduroase de vara.

Previne ulcerele stomacale datorita compusilor etanolici pe care ii contine. Potrivit studiilor de laborator, telina creste substantial cantitatea de mucus gastric care formeaza invelisul protector esential al stomacului.

Previne infectiile tractului urinar. La fel ca merisoarele, telina stimuleaza productia de urina si reduce in acelasi timp nivelurile de acid uric. Aceste proprietati o transforma intr-un remediu ideal impotriva infectiilor urinare si ale tractului digestiv.

Ajuta la slabit. O tulpina de telina nu contine mai mult de 10 calorii, dar este foarte bogata in vitamine si nutrienti. De asemenea, telina ajuta la echilibrarea metabolismului si reduce pofta de mancare.

In plus, studiile au demonstrat ca telina reduce tensiunea arteriala si protejeaza ficatul de depozitele grase. Asadar, nu mai ezita sa cumperi telina data viitoare cand treci pe langa rafturile cu legume!

telina aliment hranitor telina nutrienti suplimentarea alimentatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006964 (s)