News Flash:

Sase sate din judetul Timis vor deveni "super-comune"

25 August 2016
1351 Vizualizari | 0 Comentarii
peciu nou
Guvernul pregateste un proiect de lege prin care doreste reclasificarea localitatilor si propune infiintarea a 183 de comune care sa devina poli-regionali.
Potrivit jurnalistilor de la Hotnews.ro, aceste localitati vor fi un fel de „super-comune” si vor avea un rol important administrativ pentru toate localitatile rurale care nu au niciun oras pe o distanta de minim 25 de kilometri.
Comunele care vor deveni poli economici vor fi ajutate de guvern sa se dezvolte si vor primi sprijin pentru reabilitarea infrastructurii de transport, tehnico-edilitar si sociol-cultaral.
Mai exacat, „super-comunele” vor preluat servicii de sanatate, educatie, cultura, comert si servicii si vor avea o populatie de minim 2.000 de locuitori.
Printre altele, atunci cand s-au stabilit comunele care vor deveni poli economici s-a luat in calcul rata migratiei temporare a populatiei, rata medie anuala de crestere a populatiei, volumul populatiei, accesibilitatea rutiera si feroviara, ponderea persoanelor cu studii superioara sau marimea media a exploatatiilor agricole, potrivit Hotnews.ro.
Guvernul incurajeaza si unificarea administrativa a localitatilor cu putini locuitori. Mai mult, satele foarte mici, care au sub 100 de locuitori, vor fi unificate cu cele invecinate incepand cu 1 ianuarie 2026.
 

Iata lista comunelor care vor deveni poli rurali in judetul Timis:
Tims: Biled, Lovrin, Nadrag, Peciu Nou, Periam.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008455 (s)