News Flash:

Romanii solicita sprijin partenerilor internationali in cazul romanului rapit in Libia

17 Iulie 2018
839 Vizualizari | 0 Comentarii
alerta arme

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, referitor la romanul rapit in Libia, ca pe langa activarea celulei de criza, Romania a cerut sprijinul partenerilor internationali. MAE a adaugat ca marti a avut loc in intrevedere cu reprezentantul ambasadei Libiei la Bucuresti.
"In contextul eforturilor sustinute la nivelul MAE in sprijinul cetateanului roman semnalat ca fiind rapit pe teritoriul Libiei, mentionam ca Celula de criza interinstitutionala convocata de ministrul afacerilor externe si-a continuat activitatea. In cursul zilei de 16 iulie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o noua reuniune destinata evaluarii celor mai recente informatii privind situatia cetateanului roman. In cadrul reuniunii, reprezentantii institutiilor care fac parte din Celula de criza au analizat diverse scenarii de evolutie a cazului si actiunile posibile pentru solutionarea situatiei cetateanului roman", arata Ministerul de Externe, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Reprezentantii MAE au mai spus ca, in cadrul Celulei de criza s-a luat legatura cu ambasada Romaniei in Libia si cu ambasada Libiei la Bucuresti.

"Conform instructiunilor transmise de Celula de criza, Ambasada Romaniei in Libia, relocata la Tunis, a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile centrale si locale libiene pentru solutionarea cazului. Totodata, a fost solicitat sprijinul partenerilor internationali ai Romaniei. Precizam ca Celula de criza isi continua in mod sustinut activitatea si colaboreaza, in continuare, cu partenerii internationali ai Romaniei. In acelasi context, in dimineata zilei de 17 iulie 2018 conducerea MAE a avut o intrevedere cu Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la Bucuresti, pentru coordonarea demersurilor de solutionare a situatiei. De asemenea, Celula de criza este in permanenta in contact cu reprezentantii companiei angajatoare si cu familia cetateanului roman. Dat fiind caracterul specific si sensibil al acestuia, Celula de criza interinstitutionala reitereaza recomandarea ca abordarea in spatiul public a elementelor privind acest caz sa se faca cu toata precautia", potrivit sursei citate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005042 (s)