News Flash:

Revolutia fiscala. Avertisment transmis lui Dragnea si Tariceanu: Multi angajatori refuza sa mareasca brutul angajatilor, in contextul reformei fiscale

6 Decembrie 2017
933 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea

Reprezentantii Confederatiei Sindicale Cartel Alfa au trimis, miercuri, o scrisoare deschisa Parlamentului si presedintilor celor doua camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, in care semnaleaza incertitudini in piata muncii din cauza modificarii Codului Fiscal.
„Domnilor presedinti, reforma fiscala propusa de actuala coalitie de guvernare, axata in principal pe cresterea sarcinii fiscale la angajati si scaderea sarcinii fiscale la angajator, mecanism cu care nu suntem de acord, a provocat o mare incertitudine in ceea ce priveste relatiile de munca. Avem numeroase semnale ca o mare parte din angajatori evita sa mareasca brutul angajatilor conform fiscalitatii adoptate prin OUG nr. 79/2017, cautand solutii temporare pentru mentinerea salariilor angajatilor lor, pana la stabilizarea situatiei legislative, adica transformarea OUG in lege”, se arata in scrisoarea semnata de presedinele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Potrivit documentului, si reprezentantii unor institutii cu capital de stat, din subordinea Ministerului Finantelor Publice, precum Loteria Romana, nu ar dori sa isi asume decizia maririi salariilor brute.

„Ne adresam Parlamentului si domniilor voastre, in calitate de presedinti ai celor doua camere, deoarece este nevoie urgenta de o clarificare si o stabilizare pentru a nu ne juca cu soarta a milioane de lucratori si nici sa testam care este gradul de rezistenta la experimente economico –fiscale. Astazi, pe ordinea de zi a sedintei guvernului este adoptarea proiectului bugetului de stat si al asigurarilor sociale pentru 2018, care va fi introdus in Parlament pentru dezbatere si aprobare. Intrucat Guvernul, creat de partidele pe care le conduceti, a fundamentat acest proiect de buget de stat pe baza OUG nr. 79/2017 pentru modificarea Codului fiscal, va solicitam sa introduceti OUG nr 79/2017 indezbatere si aprobare in procedura de urgenta, pentru a fi finalizat in ambele camere inainte de aprobarea bugetului de stat in Parlament”, se mai arata in scrisoarea deschisa.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004320 (s)