News Flash:

Protest inedit la Timisoara. Studentii au petrecut toata noaptea in amfiteatru!

6 Mai 2015
924 Vizualizari | 2 Comentarii
amfiteatru
Saptezeci de studenti de la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) si-au petrecut noaptea de marti spre miercuri intr-un amfiteatru al institutiei, in semn de protest fata de slaba finantare a educatiei, iar, miercuri dimineata, aproximativ 50 de studenti au protestat in fata Prefecturii Timis.
Studentii si-au adus paturi, mancare si apa in amfiteatru si au dezbatut toata noaptea probleme ale invatamantului.
Vicepresedintele educational al Aliantei Nationale a Organziatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Vlad Chereches a declarat, miercuri dimineata, corespondentului MEDIAFAX, ca protestul va dura mai multe zile.
”Am fost toata noaptea in universitate. 70 de studenti nu au inchis un ochi toata noaptea. In amfiteatru o sa fim mai multe zile. Trei, patru, o saptamana, cat va fi nevoie. In fiecare zi, de la 8.00 seara, o sa avem dezbateri. Poate veni oricine. Speram sa ni se alature cat mai multe persoane pe parcurs, de aceea astazi (n.r. - miercuri) o sa mergem pe la cursuri sa discutam cu studentii”, a spus Vlad Chereches.
Miercuri dimineata, aproximativ 50 de studenti s-au adunat in fata sediului Prefecturii Timis pentru a protesta, ei avand banderole negre la gura si afisand pancarte cu mesaje precum ”Vrem 25%” , ”Azi in Timisoara, maine in toata tara” sau ”Vorbim doar in amf. A13 din UVT”.
Potrivit ANOSR, astfel de proteste au loc si la Universitatea Maritima din Constanta, dar si la Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galati.
Lista de revendicari a studentilor cuprinde cresterea finantarii educatiei si asumarea reala de catre Parlament si Guvern a alocarii a 6% din PIB pentru educatie, asa cum prevede legea; includerea studentilor in proportie de 25% din electori in alegerea rectorilor, a decanilor si includerea acestora in aceeasi proportie in consiliile departamentelor din facultati – locul in care se iau decizii cu privire la curricula si planurile de invatamant; cresterea investitiilor in servicii pentru studenti: cresterea burselor, in special a burselor sociale, investitii in constructii de noi camine si cantine si investitii in repararea si modernizarea celor existente; implementarea reala a unui invatamant centrat pe student, profesorii nemaifiind simpli oratori a unor cursuri prafuite de timp, ci cei care creeaza medii de invatare pentru studenti pentru ca acestia sa dobandeasca abilitati si competente, invatand cum sa folosesca informatiile de la curs, nu doar sa le reproduca.
Pe aceeasi lista se mai regasesc reforma curriculara din universitati, pentru a face programele de invatamant relevante pentru piata muncii si pentru nevoile si interesele studentilor de azi; implicarea studentilor in toate procesele de asiguare a calitatii, la nivel intern si extern, atat la evaluari ale institutiilor de invatamant superior, cat si in evaluari ale programelor de studii; respectarea de catre universitati si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a ”Statutului Studentului”, care contine toate drepturile si obligatiile studentilor, si depunerea de eforturi pentru sanctionarea universitatilor care incalca flagrant drepturile studentilor; respectarea dreptului la libera exprimare a studentilor de catre universitati si Ministerul Educatiei, prin asumarea rolului de cultivator al spiritului critic in randul noilor generatii, in contextul in care tot mai multi studenti care au curajul sa spuna problemele din universitati sau mediul universitar romanesc sunt sanctionati. Mediafax.ro

prefecturii timis studentii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

sanda  | #790
Şi tu poţi fi la fel de eficient ca orice alt om despre care ai citit sau ai auzit
vreodată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm
urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un
proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe
detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email sandaafrim@gmail.com
ALEXIE POPESCU  | #795
Dorinţa ta este forţa motrice care te va ajuta să te îndrepţi în direcţia dorită de tine, iar aşteptările pozitive sunt forţa de atracţie care va atrage în viaţa ta toate condiţiile necesare pentru ca visul tău să se împlinească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email alexiepopescu@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042129 (s)