News Flash:

Primarul Robu, despre poarta care a ucis un tanar: "Daca vor fi gasite persoane vinovate, trebuie sa plateasca. Cred ca s-a mers cam departe cu aceasta tema

19 Septembrie 2017
845 Vizualizari | 0 Comentarii
poarta isu
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat, marti, cu referire la tanarul care a murit dupa ce masina in care se afla a fost strivita de o poarta de intrare in oras, in timpul furtunii, ca in cazul in care vor fi gasite persoane vinovate, acestea “trebuie sa plateasca”.
Primarul Timisoarei a tinut sa faca, marti, in timpul unei conferinte de presa, mai multe precizari cu privire la cazul tanarului de 24 de ani care a murit, duminica, in timpul furtunii, dupa ce poarta de intrare in oras, de pe Calea Lugojului, a cazut peste masina in care se afla.
Nicolae Robu a afirmat ca nu a incercat niciodata sa ia apararea cuiva sau sa acuze pe cineva.
“Vreau sa ma fac corect inteles in privinta declaratiilor pe care le-am facut vis-a-vis de acea poarta de intrare in oras, de pe Calea Lugojului. S-a rastalmacit ceea ce a fost spus explicit. Nu am spus prin tot ce am declarat nici ca e cineva vinovat, nici ca nu e cineva vinovat. Am spus un singur lucru: este foarte grav ceea ce s-a intamplat, este foarte grav ca s-a pierdut o viata de om si nimeni nu o poate da inapoi si in astfel de situatii nu trebuie sa ne jucam cu invinuirile, justificari sau dezvinovatiri ale cuiva. Am spus ca exista o institutie cu prerogative de a face lumina, care este procuratura. Nu-mi permit sa spun nimic nici spre aparare, nici spre acuzare. Exista institutii ale statului care vor face lumina si daca vor fi gasite persoane vinovate, fara indoiala ca ele trebuie sa fie pedepsite asa cum stabilesc legile tarii. Cred ca a face din acest subiect o tema ca si cum ar fi un subiect de cancan e descalificant si cred ca s-a mers cam departe cu aceasta tema”, a afirmat Nicolae Robu.
Primarul Timisoarei considera ca unele persoane s-au folosit de decesul tanarului pentru a-l ataca. “Este vorba de o utilizare mizerabila a unei tragedii cumplite pentru noi atacuri la mine”, a precizat Nicolae Robu.
Premierul Mihai Tudose a spus, luni, la Realitatea TV, ca primarul Nicolae Robu ar trebui sa fie mai preocupat de situatia din Timisoara de dupa furtuna de duminica decat sa acuze autoritatile centrale.
Primul-ministru s-a referit, indirect, la acuzele aduse de catre primarul Timisoarei privind lipsa unui sistem de alertare a populatiei prin SMS in caz de calamitate.
”Nu vrei sa te ocupi de curtea ta si sa vorbim despre vinovatii dupa ce terminam ce avem de facut? Noua ne arde casa si lui nu-i place culoarea de la masina de pompieri. Daca tot nu are ocupatie, sa explice de ce a cazut chestia aia care e proaspat facuta, cu autorizatie de la primarie”, a comentat Mihai Tudose referindu-se la panoul care s-a prabusit la furtuna ucigand un tanar de 24 de ani.
Tudose l-a invitat pe primarul Timisoarei sa se preocupe mai mult de situatia din oras decat sa critice autoritatile centrale.
Cinci persoane si-au pierdut viata, duminica, in judetul Timis, in timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit intr-un parc din Buzias, dupa ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la gradina zoologica din Timisoara, fiind lovita de o creanga, iar un tanar de 24 de ani a murit dupa ce masina in care se afla a fost strivita de poarta de intrare in oras, de pe Calea Lugojului.
Poarta de intrare in Timisoara a fost reabilitata de municipalitate in urma cu doi ani, Primaria platind peste 50.000 de euro pentru lucrarile executate de o firma privata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006086 (s)