News Flash:

Pricopie: Vrem mai putine materii la a XI-a si a XII-a pentru ca elevii sa se concentreze pe examene

14 Septembrie 2014
599 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, isi doreste ca numarul materiilor predate la clasele a XI-a si a XII-a sa scada peste cativa ani, iar elevii sa poata opta, in functie de interesul lor, pentru un domeniu sau altul, in vederea examenului de bacalaureat si a admiterii la facultate.
Pricopie a vorbit atat despre intentiile pentru urmatorii ani, in privinta invatamantului preuniversitar, ale Ministerului Educatiei, dar si despre bacalaureat si finantarea sistemului.
Unul dintre planurile ministrului este acela de reducere numarului de materii predate la clasele a XI-a si a XII-a, demers pentru care, in opinia lui, sunt necesari trei-patru ani.
"As vrea sa reusim sa facem acest lucru ca in clasa a XI-a si a XII-a elevii sa ai aiba un numar mai mic de materii si sa opteze in functie de interesul lor pentru un domeniu sau altul. Este un proces complicat, pentru ca asta inseamna o reforma structurala a programelor scolare, dar o vom face. Pentru un astfel demers, ai nevoie de trei-patru ani. (... ) Trebuie reasezate disciplinele. In anul in care exista examene importante, gradul de incarcare al elevului ar trebui sa fie mai mic", a declarat, pentru MEDIAFAX, Pricopie, care a adaugat ca "intr-un stat normal, asa se intampla".
Potrivit lui Pricopie, prin aceasta masura se va da posibilitatea elevilor sa se concentreze, cu prioritate, pe materiile pentru examene. "Daca la clasa a VIII-a, ai carei elevi dau evaluarea, sunt doua probe, trei cu cea pentru minoritati, la bacalaureat numarul de probe este mult mai mare, pentru ca avem si probele eliminatorii", a mai spus el.
Pe de alta parte, ministrul Educatiei spune ca analizeaza oportunitatea cresterii numarului de zile de scoala, un prim pas fiind acela de a organiza, numai pentru doritori, o saptamana de tipul "Saptamanii altfel", cu sapte zile inaintea inceperii anului scolar.
"Suntem printre tarile cu cel mai mic numar de zile de scoala pe an. Eu nu voi schimba nimic pentru anul viitor, vom incepe scoala tot pe 15 septembrie, dar poate nu ar fi rau ca elevii care vor si parintii care vor sa vina mai devreme cu o saptamana, pentru diverse activitati. Un fel de 'Scoala altfel' inainte de 15 septembrie. Subliniez, insa, ca anul scolar 2015-2016 va incepe asa cum a fost prevazut. O sa vedem. Deocamdata, trebuie sa folosim eficient cele 177 de zile de scoala", a mai spus Remus Pricopie.
Ministrul Educatiei a tinut sa precizeze ca ponderea de 71 la suta dintre absolventii de clasa a XII-a, promotia 2014, care au luat bacalaureatul anul acesta este una "decenta" si ca nu se poate vorbi despre un dezastru la acest examen. In acelasi context, Pricopie a spus ca simularile pentru bacalaureat vor fi organizate si in anul scolar caree incepe luni. MEDIAFAX.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0969 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038223 (s)