News Flash:

Plenul CSM discuta contestatia Oanei Haineala la decizia de retragere de la Ministerul Justitiei

21 Martie 2017
868 Vizualizari | 0 Comentarii
haineala
Plenul CSM va discuta, marti, contestatia Oanei Haineala la decizia prin care s-a dispus retragerea ei din functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei. Procurorul sustine ca decizia e nelegala, Sectia pentru procurori motiveaza ca masura a fost luata pentru a se vedea impartialitatea.
Oana Haineala sustine ca hotararea prin care a fost retrasa din functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei "este nelegala pentru ca Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronuntat din oficiu, dar in baza unei cereri formulate de catre o persoana lipsita de prerogativa de a solicita incetarea detasarii, arogandu-si, cu depasirea cadrului legal, posibilitatea de a analiza oportunitatea luarii acestei masuri."
Concret, magistratul spune ca incetarea unei detasari se poate face de catre sectia de procurori/judecatori la cererea celui care a solicitat detasarea sau la solicitarea judecatorului sau procurorului detasat, in acest caz fiind facuta de procurorul general al Romaniei. In replica, Sectia pentru Procurori spune ca nu a fost o cerere propriu-zisa ci o sesizare a unei situatii noi, care nu exista la momentul la care s-a decis detasarea.
"Totodata, s-a apreciat de catre doamna procuror ca, interpretarea abuziva conferita de Sectia pentru procurori dispozitiilor din legea organica si din Regulament contravine „principiului stabilitatii procurorului, ca parte a principiului consacrat constitutional de independenta a magistraturii”, precizand totodata ca „ a accepta o astfel de masura inseamna a accepta ideea ca oricand, in baza unui motiv invocat de orice terta persoana fizica sau juridica sau din oficiu de una din Sectiile Consiliului, un magistrat, fie el judecator sau procuror, poate fi mutat/delegat/transferat/detasat in contra vointei sale sau in absenta manifestarii exprese de vointa", se arata in nota Directiei Resurse Umane. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004827 (s)