News Flash:

Parcuri in mizerie. Unde se joaca copiii Timisoarei

28 Octombrie 2014
581 Vizualizari | 0 Comentarii
In timp ce timisorenii continua sa ne scrie pentru a ne sesiza ca parcurile si locurile de joaca din oras sunt neingrijite si se scalda in gunoaie, ba chiar copiii risca sa se accidenteze, autoritatile locale nu pot spune cand se va rezolva problema intretinerii lor. Contractele incheiate de Primaria Timisoara cu diversi operatori privati pentru intretinerea spatiilor verzi au expirat, in prezent fiind acoperita doar zona centrala. Cum au ajuns sa arate unele parcuri puteti vedea in imagini. Primarul Nicolae Robu nu are nimic sa isi reproseze la acest capitol!
Parcul Clabucet din zona Dambovita este doar unul dintre parcurile Timisoarei care au ajuns intr-o stare jalnica. Situatia acestui parc ne-a fost prezentata zilele trecute de un cititor, care ne-a trimis pe adresa redactiei si mai multe imagini.
„Am atasat acestui e-mail poze facute in acest weekend in Parcul Clabucet din Timisoara. Tin sa mentionez ca aceasta situatie este prezenta de luni bune. Pe langa gunoaiele in exces, doresc sa atrag atentia si asupra modului in care standurile de joaca NU sunt intretinute, o parte din ele prezinta mari pericole de acidentare. Numai in acest an au fost cel putin cinci accidente soldate cu accidentari grave ale copiilor”, ne-a scris cititorul nostru.
De multe dintre parcurile si locurile de joaca din Timisoara nu s-a mai ocupat nimeni in aceasta toamna, dupa ce contractele pentru intretinerea lor au expirat.
Consiliul Local a adoptat in vara o hotarare prin care s-a stabilit ca intretinerea spatiilor verzi din tot orasul sa fie preluata temporar de societatea din subordinea municipalitatii, de Horticultura, la tarifele stabilite inainte cu operatorii privati, in urma licitatiilor, urmand sa se decida ulterior, in baza unui studiu de oportunitate, cum se va proceda in continuare: daca aceste servicii vor fi atribuite tot prin licitatie publica unor privati sau daca vor fi incredintate direct Horticulturii.
Reprezentantii primariei afirmau ca exista aceasta posibilitate legala, de atribuire directa, in timp ce prefectul Eugen Dogariu a atras atentia ca asa ceva nu ar fi legal, recomandand licitatie.
Oricum s-a ajuns la un blocaj, pentru ca Horticultura a refuzat sa preia si temporar intretinerea, reprezentantii societatii motivand ca nu pot lucra la tarifele pe care le-au avut alte firme in relatia cu primaria, mult mai mici.
In acest moment, doar spatiile verzi din zona centrala sunt intretinute de Horticultura, deoarece societatea le ingrijea si inainte de acest scandal si s-a incheiat un nou contract, la vechile tarife.
Consilierii locali au fost convocati saptamana trecuta, joi, intr-o sedinta extraordinara pentru a rezolva problema, dar, dupa ore de certuri, nu s-a ajuns la niciun acord. Executivul Primariei a pregatit un nou proiect de hotarare privind intretinerea spatiilor verzi, dar acesta a fost introdus pe ordinea de zi ca punct suplimentar, ca ultim proiect, printre alte materiale ajunse pe ultima suta de metri pe masa alesilor. Consilierii PSD au reclamat aceasta practica, au parasit sala de consiliu la votarea punctelor suplimentare si nu a mai fost cvorum pentru ca proiectul privind spatiile verzi sa poata fi supus spre aprobare.
Nu doar parcurile au fost lasate de primarie in voia sortii. La ora actuala nu mai avem nici firme care sa se ocupe de ecarisaj – de cainii fara stapan de pe strazi, de dezinsectie, deratizare sau dezinfectie, pentru ca nu au fost finalizate licitatiile pentru acestea, scrie tion.ro.
Primarul Nicolae Robu admite ca situatia este grava, dar nu are nimic sa isi reproseze. Edilul spune ca, la capitolul intretinere spatii verzi, nu poate fi de acord cu atribuirea directa catre Horticultura la tarife mai mari si ca parcurile n-au fost lasate chiar de izbeliste pentru ca „se mai face cate ceva”…
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033425 (s)