News Flash:

Nutritionistul Mihaela Bilic: Acesta este cel mai complet si echilibrat aliment. Dietetic si ieftin"

8 Ianuarie 2018
382 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6288 RON (+0.0045)
USD: 3.9524 RON (+0.0093)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
ciorba de legume

Cunoscuta nutritionista Mihaela Bilic explica care este cel mai sanatos aliment, pe care oricine il poate prepara acasa. Este vorba despre traditionala ciorba de legume sau supa, despre care Mihaela Bilic spune ca ar trebui consumata cat mai des, fiind recomandata inclusiv la dieta. Alaturi de un ardei iute, ciorba face minuni. Doar sa nu-i adaugati ulei sau smantana!

„Exista un aliment care, din fericire, face parte din traditia culinara a romanului insa si-a pierdut locul de cinste la masa noastra. Este vorba de banala ciorba/supa gatita din ce in ce mai putin din pacate, chiar si in familiile unde exista copii”, spune nutritionistul.

Aceasta a precizat ca nutritionistii din toata lumea au recunoscut ca ”de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”.
De exemplu, spune Bilic, in Franta masa de seara nu se numeste cina ci „souper” deoarece exista obiceiul ca seara sa mananci doar o supa. Tot supa, ca unic fel de mancare, se servea si la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ”restaurarea” puterii de munca.Ciorba, un aliment complet

”In Romania orice gospodina stie ca nimic nu satura mai bine si nu e mai economicos decat o oala de ciorba. Iar daca ati facut armata sau ati mancat la autoservire si voi stiti ce gust minunat are ciorba facuta la cazan”, mai mentioneaza Bilic.

Nutritionistul a a precizat ca din punct de vedere nutritiv ciorba este un fel de mancare completa si echilibrat. Si asta pentru ca avem in ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si multa apa. Ciorba hidrateaza, incalzeste si hraneste cu putine calorii.

„V-ati dat seama ca nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grasime la suprafata si nici de cea in care punem 4 linguri de smantana. Fie ca e de legume sau are si carne, fie ca o mancati calda sau rece, fie ca e acra sau dulce, reconsiderati ciorba/supa in alimentatia zilnica. E cea mai simpla forma de a consuma legume in cazul copiilor si batranilor, e facuta in casa de mana voastra si tine cateva zile” – a explicat Bilic avantajele ciorbei.

Ciorba satura mai mult decat alimentele consumate separat

Nutritionistul a mentionat ca marele avantaj al ciorbei este faptul ca satura si tine burta plina timp de 2-3 ore. „Daca se urmareste ecografic timpul de golire al stomacului se observa o intarziere de 30% in cazul supei comparativ cu situatia in care alimentele ar fi consumate separat. Deci supa tine de foame mai bine decat daca am manca o bucatica de carne cu legume si cartofi si am bea un pahar de apa. Aceasta curiozitate nu a putut fi explicata, insa este un lucru cert: mixate intre ele, ingredientele din ciorba stau mai mult in stomac! Nu ne ramane decat sa profitam, daca tinem la silueta”, a mai aratat reputatul nutritionist.

Mihaela Bilic recomanda o portie generoasa de ciorba aburinda, ca fel unic pentru oricare din mese, iar langa ea un ardei iute care intensifica arderile si accelereaza metabolismul cu 25% timp de 3 ore dupa masa.

preluat de pe landia


nutritionistul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0914 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019696 (s)