News Flash:

MIRACOL la Amatrice! O familie de cinci romani s-a salvat ca prin minune in timpul seismului

29 August 2016
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur perugia2
De la romanii din Italia vin si povesti despre supravietuire, solidaritate si speranta. O familie de cinci membri a scapat ca prin minune in urma cutremurului. Locuiesc acum intr-o tabara de sinistrati. Fiica lor, in varsta de doar o luna, este cel mai mic sinistrat din aceata tabara. Nu mai au nimic. Casa pentru care facusera un credit pe 10 ani s-a prabusit. Se bucura insa ca sunt in viata.
Domnica si Mihai Harabor sunt originari din Vrancea si locuiau in Sommati de mai multi ani. In aceasta primavara au facut un credit pentru a renova casa in care traiau. Au renuntat si la concediu pentru a putea face fata mai usor cheltuielilor. Mai ales ca in urma cu o luna au devenit din nou parinti. Au trei fete, iar cea mai mica dintre ele este acum si cel mai mic sinistrat, dar si cel mai tanar suprevietuitor al cutremurului.
Domnica Harabor: „Dormeam la 3 jumate dimineata toti, eram ca oricare dormeam si am plecat pe fuga am luat copilul din pat repede si am iesit. Sotul adormise in camera fetelor si a luat fetele cu patura cu tot ce era pe pat a deschis el usa ca nu se putea deschide, era blocata, a spart-o. Am iesit de afara mergeai cadeau casele la vecini, urlau, strigau nu se intelegea nimic. Nu stai daca sa te opresti ca tot tremura pamantul si te busea din toate partile.
Dupa ce si-a vazut familia in siguranta, Mihai s-a intors sa ii ajute si pe altii sa iasa din daramaturi. A reusit sa salveze de sub ruine patru oameni.
Mihai Harabor: „Va dati seama eu strigam sa miste piciorul si zic misca piciorul ca erau o gramada de picioare si nu stiam pe care sa punem mana si eu tineam mana pe piciorul mamei sau tatalui morti si eu nu simteamsi ea spunea: misc, misc si eu nu simteam si ea era dedesubt. Singurul lucru pe care n-o sa-l pot uita niciodata sunt strigatele si urletele pe care le auzeam si ce am putut sa fac am sapat cu mainile. Ca imaginati casa cu douia etaje cazuta total.”
Cat despte frica ....
Mihai Harabor: „Frica nu imi mai era pentru ca dupa ce am trecut prin casa jumate de metru nu iti vedeai mana in fata. Daca te-a salvat Dumnezeu la aia, ce frica sa iti mai fie. Sotia urla, vecinii ma chemau, spuneau ai trei copii, iesi afara. Am zis ca daca Dumnezeu m-a salvat de acolo, aici nu o sa-mi faca nimic daca reusesc. Cadeau peretii, acoperisuri pe langa, dar nu mai conta decat sa-i salvez.
sursa: Digi24.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006177 (s)