News Flash:

Minerii din Hunedoara i-au comemorat pe colegii morti in subteran in urma cu 15 ani, la Mina Vulcan

16 Mai 2017
893 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri comemorati
Cateva zeci de persoane au participat luni, la Exploatarea Miniera Vulcan din Valea Jiului, la comemorarea celor zece mineri care au murit in urma cu 15 ani in subteranul minei Vulcan, din cauza unei explozii de gaz metan. 
Cu acest prilej a fost oficiata o slujba de pomenire, iar cei prezenti si-au exprimat speranta ca huila din Valea Jiului va ramane un element strategic al sistemului energetic national. 
Presedintele Sindicatului "Muntele" de la Mina Vulcan, Ioan Ciubotaru, a declarat ca, in opinia sa, productia de energie electrica pe baza de carbune trebuie sprijinita, apreciind ca huila este una dintre cele mai sigure resurse energetice, fapt dovedit in iarna grea din acest an, cand termocentralele au asigurat echilibrul in sistemul energetic national. 
"Sper ca sistemul energetic romanesc sa puna baza pe huila, ca element strategic, iar Valea Jiului sa fie o locomotiva a acestuia, asa cum s-a intamplat vreme de 160 de ani. Huila este cea mai sigura resursa energetica, in orice conditii, fie ca este seceta, fie ca este iarna grea", a spus liderul sindical. 
La randul sau, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Viorel Stancu, a precizat ca administratia companiei se preocupa de asigurarea conditiilor de munca in siguranta pentru minerii care lucreaza in subteran. 
"Grija noastra este, intotdeauna, sa nu se intample ceva rau. Nu vom permite accesul la niciun loc de munca (nesigur, n.r.) si vom face tot posibilul sa cream conditiile necesare pentru ca oamenii sa lucreze in siguranta", a afirmat Stancu. 
Zece mineri si-au pierdut viata si alti patru au fost raniti in explozia ce a avut loc pe 15 mai 2002 intr-o galerie din subteranul minei Vulcan, din Valea Jiului. AGERPRES

valea jiului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008366 (s)