News Flash:

Angajati ai RAR Timis, vizati de o ancheta DIICOT

16 Mai 2017
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
DIICOT Timis
Ancheta a DIICOT Caras-Severin si DGA in cazul unei retele de hoti de masini de lux. Oamenii legii vizeaza mai multe persoane, printre care si angajati ai RAR Timis. Acestia din urma se pare ca i-ar fi ajutat pe infractori sa inmatriculeze masinile de zeci de mii de euro furate.
Cei de la DIICOT Caras-Severin, impreuna cu cei de la DGA, au descins in locatii din sase judete, pentru a destructura reteaua de hoti de masini de lux. Raufacatorii actionau in Vestul Europei de unde furau autovehiculele. Ulterior le introduceau in tara in baza unor documente vamale sau comerciale falsificate, scrie tion.ro. Apoi achizitionau documente ale unor autovehicule similare, dar accidentate. Aici intrau pe fir angajati ai RAR Timis.
„Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevazute in actele respective, dupa care se efectua inspectia RAR, iar autoturismele erau apoi introduse in circuitul civil, fiind inmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, in sensul ca autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale caror documente fusesera folosite de membrii grupului. Dupa inmatriculare, aceste autovehicule erau instrainate catre diferiti cumparatori de buna credinta care plateau pretul de piata real al autoturismelor respective. Din investigatiile derulate a rezultat ca membrii gruparii au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul unor functionari din cadrul RAR Timis, al caror rol era acela de oculta, cu ocazia verificarilor de specialitate efectuate in cadrul institutiei, datele tehnice care demonstrau faptul ca autovehiculele supuse verificarii erau in realitate furate”, transmit procurorii DIICOT.

rar timis diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007746 (s)