News Flash:

HAOS in traficul din Timisoara. Care este cauza?

15 Mai 2017
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
trafic timis
Haosul din trafic intarzie si mijloacele de transport in comun la Timisoara. Principala cauza pentru intarzierile tramvaielor, ale autobuzelor sau ale troleibuzelor sunt ambuteiajele, sustine seful RATT, Ioan Goia, care vorbeste despre semaforizare si… o solutie pentru aceasta problema.
Directorul RATT explica cum functioneaza panourile de informare din statiile RATT. Multe dintre liniile pentru tramvaie sunt comune cu benzile de circulatie, asa ca nu este greu de crezut ca tramvaiele intarzie din cauza semaforizarii. Ceea ce recunoaste si seful regiei. Goia considera ca principala cauza a intarzierii mijloacelor de transport in comun este „semaforizarea care functioneaza pentru traficul general”, scrie tion.ro.
„Tramvaiele, dupa cum bine stiti, au mai mult de jumatate din reteaua de transport linie cale comuna cu traficul general. Acest aspect presupune ca semaforizarea care functioneaza pentru traficul general ne afecteaza si circulatia tramvaielor, dupa programul de transport pe care il avem. In momentul in care noi comunicam timpii planificati de sosire in statie prin programul de transport pe care il incarcam zilnic dupa graficele de circulatie, noi la acesti timpi ne vom raporta in functie de situatia reala de pe teren. Intarzierile apar fata de situatia planificata. Ambuteiajele ne creeaza aceste probleme, care ne aduc in situatia in care intarzierile si descresterile de timp pe panourile de informare apar ca urmare a calculului pozitiei mijlocului de transport aflat in coloana de transport. Este un algoritm de calcul, GPS-ul ne da pozitia, se masoara timpul si spatiul. Dupa care determinam viteza. In momentul in care el nu si-a schimbat pozitia si GPS-ul nu mi-l localizeaza ca si-a schimbat pozitia in coordonatele citite, inseamna ca nu s-a deplasat, viteza este zero. Este la fel si la autobuze si troleibuze”, a explicat, pentru tion.ro, Ioan Goia.

haosul ioan goia directorul ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006502 (s)