News Flash:

Mii de oameni au semnat o petitie online prin care cer montarea de scuturi anti-suicid la metrou

14 Decembrie 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
metrou3

Peste cinci mii de oameni au semnat, pana la ora transmiterii stirii, o petitie online prin care vor montarea de scuturi anti-suicid la metroul din Capitala, masura fiind ceruta dupa atacul de marti seara de la statia Dristor 1, cand o tanara de 25 de ani a murit dupa ce a fost impinsa pe sine.
Initiatorul petitiei cere scuturi anti-suicid la metrou, dar si camere de supraveghere performante montate in toate statiile.

"Daca nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori in dreptul statiilor pentru a opri curentul si metroul in tunel cand detecteaza miscare de pe peron in directia zonei de rulare a trenului", se arata in textul petitiei.

Oamenii explica ca aceste scuturi ant-suicid sunt ca niste vitrine transparente, lungi cat tine peronul, cu usi care se deschid doar atunci cand trenul este in statie.
"Acestea opresc persoanele sa ajunga pe zona de rulare a metroului impiedicand tentativele de suicid/omoruri sau accidente", potrivit sursei citate.

Initiatorul petitiei mai solicita montarea mai multor camere de supraveghere performante cu rezolutie mare pentru identificarea cat mai usoara a persoanelor periculoase ce atenteaza la bunurile si viata calatorilor.

Pana la ora transmiterii stirii, peste cinci mii de oameni semnasera aceasta petitie.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, miercuri, arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a Magdalenei Serban, femeia care a impins o tanara de 25 de ani in fata metroului, la statia Dristor 1, victima decedand in urma impactului.

„Din actele de urmarire penala efectuate pana in prezent, au rezultat urmatoarele: la data de 12.12.2017, in jurul orei 15:35, in timp ce se afla pe peronul statiei de metrou Costin Georgian, inculpata a impins o persoana de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intentia vadita de a o arunca in fata trenului care tocmai intra in statie”, au aratat procurorii criminalisti.

Ulterior, tot marti, in jurul orei 19:54, in timp ce se afla pe peronul statiei de metrou Dristor 1, Magdalena Serban a impins o alta fata spre liniile de metrou, iar dupa ce victima a cazut pe sine, in timp ce aceasta incerca sa se agate de marginea peronului, a lovit-o in zona capului cu piciorul.

„Urmare a acestor actiuni victima a fost lovita de trenul ce intra in statie si a decedat ca urmare a leziunilor suferite”, precizeaza anchetatorii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca, la audieri, suspecta nu si-a recunoscut fapta, fiind incoerenta. Desi pe peron erau multe persoane, nimeni nu a mers dupa femeia care a impins-o pe fata in fata metroului pentru a o opri, aceasta reusind sa plece, fiind depistata dupa mai multe ore. Anterior, suspecta ar fi incercat sa ucida o alta fata, o tanara in varsta de 20 de ani, la statia de metrou Costin Georgian. Fata a opus rezistenta atunci cand femeia a incercat sa o impinga in fata trenului si a reusit sa fuga. Nu a mers imediat la politie, ci s-a dus acasa si le-a povestit parintilor. Ulterior, in stare de soc, a depus o plangere. Sesizarea a fost depusa in acelasi timp in care o tanara de 25 de ani isi pierdea viata, fiind impinsa de aceeasi femeie, potrivit informatiilor de la dosar. Pe baza descrierii facuta de fata de 20 de ani, politistii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la metrou si au depistat-o pe femeie.

Femeia de 36 de ani a fost supusa unei expertize psihiatrice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006972 (s)