News Flash:

Mii de credinciosi au participat la parastasul parintelui Arsenie Boca, la Manastirea Prislop

30 Noiembrie 2016
941 Vizualizari | 0 Comentarii
pelerinal prislop2
Peste 5.000 de credinciosi au luat parte la slujba de pomenire si parastasul organizate luni la Manastirea Prislop, din judetul Hunedoara, la implinirea a 27 de ani de la moartea parintelui Arsenie Boca, al carui mormant se afla in cimitirul bisericii. 
'Nu au fost semnalate probleme deosebite, iar slujba religioasa s-a desfasurat intr-o atmosfera de calm. De asemenea, nu au fost consemnate probleme majore de sanatate in randurile participantilor', a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Timisoara, Lucian Stoichitoiu. 
Supranumit "Sfantul Ardealului", parintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. Parintele a trecut la cele vesnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, judetul Prahova, si a fost inmormantat la Manastirea Prislop, unde este comemorat in fiecare an. 
La slujba de pomenire a parintelui, care se oficiaza de un sobor de preoti condus de episcopul Devei si Hunedoarei, Gurie, vin mii de credinciosi din toata tara. Slujba are loc la un altar ridicat in aer liber, in imediata vecinatate a bisericii vechi de la Prislop. Dupa aceea, pelerinii care vin la Prislop merg si se roaga la mormantul parintelui Arsenie Boca. 
In decursul anului, la Manastirea Prislop sunt mai multe momente importante pentru pelerini. Pe langa cele doua hramuri: 8 mai - Sfantul Ioan Evanghelistul, 14 septembrie - Ziua Crucii, la manastire se mai praznuiesc 13 septembrie - Sfantul Ioan de la Prislop, 28 noiembrie- ziua de pomenire a Parintelui Arsenie Boca, si 26 decembrie- Sfantul Nicodim. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1515 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005922 (s)