News Flash:

Mierea e dulce, dar nu toate tipurile sunt la fel de folositoare! Iata sfaturile unui apicultor cu experienta

19 Noiembrie 2017
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
miere

Istoria mierii incepe din epoca de piatra, adica cu mai mult de 15 mii de ani in urma. În niste pesteri din Spania arheologii au gasit desene cu persoane care dobandesc faguri din stanci. Prima mentiune despre albinarit a fost gasita in manuscrisele pe papirus in Egiptul Antic.
 
Aceasta activitate se considera cea mai respectata in Egiptul Antic. In Roma Antica acest mestesug aducea un venit foarte bun. Despre acest s-au facut mentiuni in dreptul roman.
 
Pe noi insa ne intereseaza nu doar istoria mierii, ci cat este de folositoare. Magneziul, natriul, calciul si potasiul, fierul si fructoza, proteina si glucoza, vitaminele B si C imbunatatesc sanatatea, ucid virusii, au actiune antiinflamatoare si fortifica imunitatea.

Miere de iarba neagra
Daca ati cumparat miere, iar aceasta este putin amaruie, atunci este miere de iarba. Vascozitatea mare este principala caracteristica a acestui tip de miere. De asemenea, se deosebeste prin cristalizarea foarte lenta. O amestecati si va deveni din nou lichida. Datorita unei cantitati mari de substante minerale, mierea de iarba neagra este eficienta pentru afectiunile sistemului nervos, bolile vasculare si lipsa poftei de mancare.

Miere de tei
Culoarea deschisa de chihlimbar este principala deosebire de alte tipuri de miere. Apicultorii o numesc incolora. Aroma si calitatile sare gustative nu sunt cele mai importante avantaje ale acestei mieri. Ea ajuta la tratarea bolilor de rinichi, bronsite, angine, afectiuni ale intestinelor si ale stomacului. Calitatile gustative ale acestui tip nu sunt intotdeauna asemanatoare si depind direct de locul unde a fost culeasa.

Miere de trifoi dulce
Daca ati gustat cel putin o data acest tip de miere, nu il veti mai confunda niciodata cu altceva. De ce? Totul datorita aromei fine de vanilie si a gustului deosebit. Cunoscatorii de miere considera o datorie sa tina cateva borcanase de rezerva. Anume mierea de trifoi dulce dilata vasele sangvine, normalizeaza metabolismul, este eficient in bolile vaselor sangvine si ale sistemului digestiv.

Miere de floarea-soarelui
Mierea de floarea-soarelui este putin rece la gust. Acest tip este preferat de multi datorita dulcetii sale si a gustului placut. Aceasta miere se deosebeste prin consistenta sa vascoasa si a culorii intense de chihlimbar sau galben intens. Acest soi bate recordul la continutul de glucoza. Ultimele cercetari au demonstrat ca in mierea de floarea-soarelui se contine o cantitate enorma de aminoacizi necesari omului, iar fara ei nu este posibila sinteza normala a proteinei.

Miere de sparceta
Acest tip de miere este considerat extrem de deosebit. În comert se gaseste destul de rar. Ea contine foarte multe vitamine, minerale, substante bioactive, acid ascorbic, fermenti si carotina. Amatorii de miere se delecteaza cu gustul mai putin dulce al acestui produs si cu mirosul sau placut.

Miere de salcam 
De pe un hectar de salcami infloriti, daca vremea este prielnica, se poate culege pana la 350 kg de miere de calitatea intai. Este unicul soi care contine cantitati egale de fructoza si glucoza. Daca suferiti de insomnie si afectiuni ale sistemului nervos, miere de salcam este cel mai bun remediu.

Miere de castan
La fel ca mierea de iarba neagra, acest tip este putin amarui si se cristalizeaza lent. Avantajul acestei mieri este proprietatea sa antimicrobiana. Daca este consumata in mod regulat, fortifica imunitatea, trateaza afectiunile rinichilor si sistemului digestiv.

Miere de hrisca
Este considerat cel mai folositor tip de miere. Ea contine de doua mai multi aminoacizi si microelemente. Mierea de hrisca se deosebeste si prin gust si prin culoare de celelalte soiuri. Este mai inchis la culoare si gadila gatul la fiecare inghititura. Anume acest tip se foloseste la tratarea avitaminozei, hipertoniei, anemiei si bolilor de piele si racelii.
Consumati cel putin 2-3 tipuri de miere pentru a fi sanatosi anul imprejur si sa savurati gustul ei delicios.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004385 (s)