News Flash:

INFP: Numarul CUTREMURELOR din Romania se va INMULTI!

29 August 2016
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur1
Puternicul cutremur care a lovit, saptamana trecuta, centrul Italiei, ucigand 291 de persoane, intre care 11 romani, si ranind alte cateva sute, a redeschis discutiile despre un seism de mare magnitudinecare s-ar putea produce in tara noastra si efectele devastatoareasupra populatiei. In context, premierul Dacian Ciolos a cerut Ministerului de Interne si Ministerului Dezvoltarii Regionale ca in doua saptamani sa prezinte o analiza privind modul in careRomania este pregatita sa faca fata unei catastrofe similare celei produse in Italia. Aseara, jurnalistul Radu Tudor a prezentat, in cadrul emisiunii "Punctul de intalnire", de la Antena3, mai multe harti realizate de Institutul National pentru Fizica Pamantului, intre care harta vulnerabilitatii Romaniei la cutremure.
Potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentur Fizica Pamantului (INFP), Vrancea, Braila, Buzau, Galati si Capitala sunt zonele cele mai expuse in cazul unui cutremur de peste 6 grade pe scara Richter cu epicentrul in Vrancea. Pe langa aceasta, exista cateva zone de surse seismice superficiale, de importanta locala pentru hazardul seismic: zonele Est – vranceana, Fagaras – Campulung, Danubiana, Banat, Crisana – Maramures, depresiunea Barlad, depresiunea Predobrogeana, falia Intramoesica, depresiunea Transilvaniei, anunta specialistii INFP.
In cazul unui cutremur puternic, 75% dintre dintre romani ar fi afectati

Recent, MAI a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Strategiei de consolidare si dezvoltare a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru perioada 2016 – 2025, care dezvaluie o situatie alarmanta. Conform documentului, in cazul unui cutremur puternic, 75% dintre dintre romani ar fi afectati. "Romania are o seismicitate ridicata, cu originea in zona Vrancea, in zonele subcarpatice si mai putin in partile de nord — vest si vest ale tarii. Edificator in acest sens sunt cutremurele majore care au avut loc in Romania si urmarile acestora. Amintim cutremurul din 4 martie 1977 care a provocat 1.570 morti, peste 11.300 raniti, 35.000 familii sinistrate si 32.900 locuinte prabusite sau grav avariate si cutremurul din 10 noiembrie 1940 care a cauzat circa 1.000 morti si 4.000 raniti. Riscul de producere a unui cutremur major se mentine, iar in zonele care pot fi afectate de acesta locuieste 75% din populatia Romaniei", se arata in document.

cutremur italiei magnitudine devastatoare dacian ciolos romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1456 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006500 (s)