News Flash:

INCREDIBIL! Ce se intampla cu autostrada Lugoj-Deva

22 Octombrie 2015
548 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lucrare2
Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a suspendat lucrarile de constructie la doua sectiuni ale lotului 4 al autostrazii Lugoj - Deva, din cauza lipsei autorizatiei de constructie. 
Lucrarile au fost suspendate pe sectiunile C si D, de la km 88 la km 99+500.
Decizia a fost luata in urma efectuarii unui control al Inspectoratului de Stat in Constructii, a anuntat CNADNR. Acordul de mediu aferent tronsonului de autostrada Lugoj - Deva a fost revizuit in data de 24 decembrie 2013, fiind emis pentru intreg tronsonul de autostrada.
Pentru sectiunile A si B a fost emisa autorizatia de construire in data de 15 octombrie 2014, scrie ziuadevest.ro.
"Referitor la sectiunile C si D, mentionam ca Proiectul Tehnic aferent a fost avizat cu intarziere in cadrul CTE-CNADNR din cauza identificarii unor probleme, respectiv: cimitirul neautorizat de la km 90+275 - km 90+315, halda de cenusa si zgura de la Mintia, km 93+300 - km 94+300; stabilitatea versantului de la km 96+620 - km 97+750, amenajarea Nodului Rutier de la Soimus - km 99+500, existenta Pesterii Tunel cu lilieci in aproprierea localitatii Soimus, in culoarul expropriat in zona km 97+200", se arata intr-un comunicat al CNADNR.
CNADNR precizeaza ca a solicitat antreprenorului (asocierea Tehnostrade - Spedition UMB) transmiterea tuturor modificarilor aduse proiectului fata de acordul de mediu emis in data de 24 decembrie 2013, intrucat este necesara revizuirea acestuia.
"Specificam ca un impediment deosebit in realizarea unui proiect de maxima importanta este tocmai aceasta reluare a intregului mecanism de obtinere a Acordului de Mediu si implicit a Autorizatiei de Constructie, cand de fiecare data la proiect sunt aduse modificari generate de astfel de probleme aparute in teren", arata CNADNR.
Compania lucreaza, impreuna cu Ministerul Transporturilor, la un memorandum prin care sa fie integrate toate institutiile cu atributii in emiterea avizelor si acordurilor pentru realizarea proiectelor din fonduri europene nerambursabile.
"Pe langa modificarea Legii achizitiilor publice, vom sustine de asemenea si scurtarea timpilor si corelarea activitatilor tuturor celor implicati, astfel incat anumite activitati sa se desfasoare cat mai repede si cat mai coerent. In perioada de derulare a programului POS-T 2007 - 2013 am intampinat multe situatii similare pe care le-am solutionat in timp, astfel tocmai din acest motiv in programul POIM dorim sa avem o abordare mult mai stricta, mai ferma si cu o eficenta ridicata", spun oficialii CNADNR.
De aceea, potrrivit acestora, in vederea evitarii riscului de depasire a perioadei de eligibilitate aferenta proiectului autostrazii Lugoj-Deva lot 2, lot 3 si lot 4 (sector Dumbrava -Deva) finantat din POS- T in perioada de programare 2007-201p3, compania a inceput procedura de fazare a proiectului, astfel: "Faza 1 - lucrari executate, considerate funtionale pentru scopul lor, avand ca termen limita de efectuare a platilor data de 31 decembrie 2015, cu rambursarea cheltuielilor eligibile aferente din POS-T 2007-2013; Faza 2 - restul lucrarilor ramase de executat pana la sfarsitul proiectului, cu rambursarea cheltuielilor eligibile din POIM 2014-2020", a declarat Narcis Neaga, Director General al CNADNR SA.
De asemenea, lucrarile de refacere a lotului trei al Autostrazii Sibiu-Orastie, care a fost inchis la inceputul lunii septembrie, intre Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt, au inceput si au ca termen limita pentru finalizare luna decembrie. O portiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orastie, aflata in zona kilometrului 60 si deschisa in noiembrie 2014, va fi demolata si refacuta complet pe cheltuiala antreprenorului, din cauza unor probleme la fundatie cauzate de infiltratii.

cnadnr cte-cnadnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0763 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012891 (s)