News Flash:

Incearca o gustare super delicioasa de vinete si ardei grasi copti. Rezultatul este un deliciu absolut!

26 Iulie 2016
2723 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare vinete
Astazi va prezentam o reteta senzationala de legume marinate, care va fi in special apreciata de iubitorii de muraturi si tot felul de bunatati de acest gen. Este o gustarica picanta, dulce-acrisoara, super delicioasa, apetisanta si extrem de aromata. Poate fi servita ca atare sau cu orice va dicteaza poftele si papilele gustative – carne, pui, cartofi, orez etc. Se gateste extrem de simplu, din legume proaspete de sezon si poate fi pastrata la frigider chiar si 1-2 saptamani. Va invitam cu mare drag sa incercati aceasta minunata reteta de vara!


INGREDIENTE


1 kg de vinete

1 kg de ardei grasi (rosii si galbeni)

1 legatura mica de marar

1 legatura mica de patrunjel

1 catel de usturoi

ulei (pentru prajit)

Nota: Vezi Masurarea ingredientelor



INGREDIENTE PENTRU MARINADA


350 ml de apa

1 lingura de sare

2 linguri de zahar

1 lingurita de esenta de otet (70%)


MOD DE PREPARARE


Curatati, spalati, uscati si taiati ardeii in 4 (daca sunt mai mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).

Asezati ardeii intr-o tava si ungeti-i cu ulei, cu ajutorul unei pensule.

Coaceti ardeii in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, pana se rumenesc.

Spalati, uscati si taiati vinetele rondele de aproximativ 1-1.5 cm grosime.

Prajiti vinetele in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.


Incearca o gustare super delicioasa de vinete si ardei grasi copti. Rezultatul este un deliciu absolut!

Astazi va prezentam o reteta senzationala de legume marinate, care va fi in special apreciata de iubitorii de muraturi si tot felul de bunatati de acest gen. Este o gustarica picanta, dulce-acrisoara, super delicioasa, apetisanta si extrem de aromata. Poate fi servita ca atare sau cu orice va dicteaza poftele si papilele gustative – carne, pui, cartofi, orez etc. Se gateste extrem de simplu, din legume proaspete de sezon si poate fi pastrata la frigider chiar si 1-2 saptamani. Va invitam cu mare drag sa incercati aceasta minunata reteta de vara!


INGREDIENTE


1 kg de vinete

1 kg de ardei grasi (rosii si galbeni)

1 legatura mica de marar

1 legatura mica de patrunjel

1 catel de usturoi

ulei (pentru prajit)

Nota: Vezi Masurarea ingredientelor


INGREDIENTE PENTRU MARINADA


350 ml de apa

1 lingura de sare

2 linguri de zahar

1 lingurita de esenta de otet (70%)

Nota: Vezi Masurarea ingredientelor


MOD DE PREPARARE


Curatati, spalati, uscati si taiati ardeii in 4 (daca sunt mai mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).

Asezati ardeii intr-o tava si ungeti-i cu ulei, cu ajutorul unei pensule.

Coaceti ardeii in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, pana se rumenesc.

Spalati, uscati si taiati vinetele rondele de aproximativ 1-1.5 cm grosime.

Prajiti vinetele in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.

Tocati marunt usturoiul si verdeata.

Pregatiti marinada. Adaugati in apa fiarta (racita pana la temperatura camerei) – sarea, zaharul si esenta de otet. Amestecati bine compozitia pana se dizolva zaharul si sarea.

Intr-un vas mai mare (cratita sau recipient de plastic), asezati ingredientele in straturi dupa cum urmeaza: vinete-verdeata-ardei-verdeata etc.


Turnati marinada rece peste legume.

Dupa ce se racesc legumele, acoperiti vasul cu un capac si dati-l la frigider pentru 24 de ore.

Savurati cu placere!


ardeii
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021894 (s)

loading...