News Flash:

INalta Curte sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptie pe abuz in serviciu in dosarul lui Gabriel Oprea

26 Aprilie 2017
965 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea girofar
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis cererea formulata de Gabriel Oprea de sesizare a Curtii Constitutionale privind o exceptie de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu,in dosarul in care fostul ministru de Interne este trimis in judecata pentru abuz in serviciu.
"Admite cererea formulata de inculpatul Oprea Gabriel si sesizeaza Curtea Constitutionala cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie raportat la art.297 alin.1 Cod penal. Definitiva", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Instanta a fixat un nou termen in dosar pentru 23 mai.
Avocatul lui Gabriel Oprea a solicitat, la termenul de marti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la o exceptie de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu, motivand ca prejudiciul din dosar ar fi sub pragul de incidenta penala.
De asemenea, s-a solicitat trimiterea unei adrese catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a se stabili daca mai este sau nu necesara pastrarea identitatii protejate pentru unii dintre martorii din dosar.
Totodata, aparatorii inculpatilor au invocat faptul ca la dosar exista documente care privesc securitatea nationala, la care publicul exterior nu ar trebui sa aiba acces.
Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, alaturi de Gheorghe Nicolae, fostul sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), acuzat de complicitate la abuz in serviciu si de deturnare de fonduri.
In acelasi dosar sunt judecati Gabriel-Nicolae Pavel, la data comiterii faptelor avand functia de sef al Serviciului Juridic din cadrul DIPI, sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu, Nelu Zarnica, subsecretar de stat la data faptelor, sub acuzatia de deturnare de fonduri si Marian-Danut Iacob, seful unei structuri administrative la data faptei, fiind cercetat pentru deturnare de fonduri.
"In ziua de 13 iulie 2015, inculpatul Oprea Gabriel, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul chestorului principal Nicolae Gheorghe si a comisarului sef Pavel Gabriel-Nicolae, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8, in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor", sustin procurorii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005957 (s)