News Flash:

SCENE CUTREMURATOARE la Rasnov! Trupul neinsufletit al Getei Dor Popescu a fost depus la capela bisericii din localitate. Copilul minune ucis de avalansa va fi inmormantat la poalele muntelui

25 Aprilie 2017
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
dor geta3
Trupul neinsufletit al alpinistei Dor Geta Popescu a fost depus la capela Bisericii Sfantul Nicolae din Rasnov. Adolescenta va fi inmormantata maine. Celalalt copil care si-a pierdut viata in avalansa, Erick Gulacsi, va fi incinerat la Cluj-Napoca, iar familia spune ca va duce pe varful muntelui cenusa lui.
Autoritatile locale din Rasnov iau in calcul ca miercuri, cand urmeaza sa fie inmormantata fata de 13 ani, sa fie declarata zi de doliu in oras.
De asemenea, consilierii locali vor propune in urmatoare sedinta acordarea titlului de Cetatean de Onoare postmortem tinerei alpiniste.
Tatal alpinistei Dor Geta Popescu, Ovidiu Popescu, aflat alaturi de fiica sa pe munte in momentul producerii avalansei a fost externat luni, la cerere, din Spitalul Municipal Hunedoara.
Sora Getei Popescu, Crina Coco Popescu, si ea alpinista, a venit in tara din Italia si a mers la mama ei, stabilita la Cluj in urma cu trei ani, dupa ce a divortat de Ovidiu Popescu. Cele doua vor veni, luni seara, la Rasnov.
Trupul colegului sau de club, Erik Gulacsi, mort si el in avalansa din Muntii Retezat, a fost luat luni de catre familie de la morga spitalului din Deva si transportat la Cluj, unde va fi incinerat. Aceasta decizie a fost luata de familia baiatului, scrie News.ro.
Erik Gulacsi avea 12 ani si era un alpinist profesionist. Era coleg cu Dor Geta Popescu la Clubul Montan Altitudine din Rasnov. Practica alpinismul de la varsta de opt ani. A reusit sa escaledeze cele mai inalte varfuri din Romania. Erik a reusit sa ajunga in august 2016 pe varful Elbrus la 5.642 de metri altitudine, devenind cel mai tanar baiat din Europa care a reusit acest lucru. In ianuarie 2017 a stabilit un nou record european de varsta canbd a atins varful Aconcagua, 6962 metri, la doar 12 ani. Era elev la Scoala Generala nr 2 din Brasov.
Avalansa produsa, sambata dupa-amiaza, in Muntii Retezat a surprins sapte persoane, cinci dintre acestea fiind ranite. In avalansa, Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi, cei doi adolescenti alpinisti renumiti, avand la activ numeroase recorduri mondiale si europene, si-au pierdut viata.
Reprezentantii Serviciului de Medicina Legala care au facut autopsia in cazul celor doi copii au spus ca acestia au murit la scurt timp de la producerea avalansei, din cauza politraumatismelor cranio-cerebrale "deosebit de grave". Acestia nu s-au putut pronunta cu privire la existenta echipamentului de protectie avut in momentul producerii catastrofei.
Politistii hunedoreni au deschis dosar pentru ucidere din culpa in cazul accidentului montan de sambata dupa-amiaza, cand si-au pierdut viata cei doi copii alpinisti. 
La randul lor, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Brasov au spus ca asteapta rezultatele anchetei penale in cazul tragediei din Masivul Retezat si vor face verificari in functie de concluziile acesteia. Digi24.ro

erick gulacsi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007717 (s)