News Flash:

IGSU: Zece judete sunt afectate de ploile abundente din utimele 24 de ore

23 Iulie 2018
875 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2

Zece judete au fost afectate de ploile abundente si vremea rea din ultimele 24 de ore, pompierii intervenind pentru inlaturarea unor arbori cazuti peste masini, dar si pentru evacuarea apei din gospodarii, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
IGSU a transmis, luni dimineata, ca la nivel national au fost emise 76 atentionari si avertizari imediate cod galben si cod portocaliu de ploi, intensificari ale vantului, descarcari electrice si grindina de mici dimensiuni, in ultimele 24 de ore.

„In urma manifestarii fenomenelor hidro-meteorologice periculoase au fost inregistrate efecte de vreme rea in 20 localitati din 10 judete (Arges, Bacau, Buzau, Dambovita, Harghita, Mures, Prahova, Suceava, Teleorman si Timis). Cu eforturi sustinute, pompierii au actionat in sprijinul populatiei si a administratiei publice locale pentru inlaturarea a 4 arbori de pe autoturisme si evacuarea apei din 4 imobile, 12 curti si 19 subsoluri”, arata IGSU.

Astfel, in judetul Prahova, pe DJ 101T, din cauza unei viituri podetul pe care se realiza trecerea spre localitatea Lutu Rosu s-a rupt, iar in prezent, accesul spre localitate se poate efectua doar pietonal, urmand sa fie dispuse masuri la nivel local pentru remedierea situatiei.
Potrivit IGSU, luni dimineata, la nivel national nu mai erau inregistrate situatii care sa impuna interventia echipajelor de pompieri militari, insa avand in vedere ca si in urmatoarea perioada de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase in cea mai mare parte a tarii, la nivel national sunt pregatiti sa actioneze in sprijinul populatiei peste 5.100 pompieri cu 1.800 mijloace tehnice, respectiv motopompe de diferite capacitati, autospeciale, barci, containere de cautare-salvare, precum si accesorii de interventie in situatii de urgenta.


In acest context, pompierii le recomanda cetatenilor sa curete rigolele de scurgere a apelor pluviale, iar pe timpul caderilor de grindina sau a descarcarilor electrice sa se adaposteasca in locuinte sau alte spatii care le asigura protectia.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, este recomandat ca parcarea autoturismelor sa se faca in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004582 (s)