News Flash:

Hunedoara are un nou subprefect

8 Mai 2014
854 Vizualizari | 0 Comentarii
Gabriel Samoilescu
 Noul subprefect al judetului Hunedoara, Ioan Gabriel Samoilescu, a fost instalat oficial in functie, miercuri, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Institutiei Prefectului Hunedoara, in prezenta mai multor directori ai institutiilor deconcentrate ale statului, parlamentari si primari de localitati. 
Gabriel Samoilescu l-a inlocuit in post pe fostul subprefect Vasilica Poteca, dupa ce mandatul acestuia s-a incheiat saptamana trecuta. Poteca a revenit la postul de director al Directiei Administratie Publica Locala in cadrul Consiliului Judetean Hunedoara, functie din care a fost detasat temporar ca subprefect.
'Am format o echipa aproape doi ani de zile. Sunt convins ca si in continuare va demonstra aceeasi atitudine si profesionalism pe care le-a avut in Institutia Prefectului si vreau sa-i urez succes', a declarat prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu.
Gabriel Samoilescu ocupa, pentru a doua oara, o functie de demnitate publica in cadrul Prefecturii Hunedoara, el fiind prefect al judetului in perioada aprilie-octombrie 2009. 
'Ma intorc cu ganduri bune, este o onoare, dar si o mare raspundere pentru ca intram intr-o perioada de timp in care Institutia Prefectului are sarcini deosebite in ceea ce priveste alegerile care se vor succeda in acest an. (...) Sunt convins ca impreuna cu domnul prefect Sorin Vasilescu, pe care il cunosc de foarte mult timp, vom alcatui o echipa redutabila si veti avea in institutia Prefectului un sprijin si un colaborator de nadejde pentru realizarea sarcinilor care le revin institutiilor', a declarat Samoilescu. 
El a mentionat ca va face tot ceea ce este necesar pentru respectarea legalitatii si indeplinirii sarcinilor ce-i revin. 
Momentul instalarii oficiale in functie a lui Gabriel Samoilescu a fost marcat si de un incident petrecut intre fostul subprefect Vasilica Poteca si deputatul Laurentiu Nistor (PSD). Fostul subprefect a declarat ca a plecat din functie la dorinta sa si dupa ce a informat conducerea Prefecturii si Ministerul de Interne ca doreste sa se implice in campania electorala a PNL, partid din care s-a autosuspendat. 
Poteca a facut apoi o trecere in revista a celor doi ani in care a fost subprefect si a mentionat ca obiectele propuse la preluarea functiei nu au fost indeplinite, printre acestea fiind enumerate regionalizarea si reforma administratiei publice. 
'In momentul in care am intrat in aceasta institutie, era in criza. Am stat in ea in criza si am plecat, tot in criza. Nu s-a facut regionalizarea, reforma administratiei publice', a spus Poteca.
In replica, presedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurentiu Nistor, a declarat in fata celor prezenti ca toate functiile politice 'sunt trecatoare', apreciind ca fostul subprefect a tratat momentul schimbarii din post ca pe unul 'derizoriu'.
'Este pentru data in 24 de ani de activitate politica in acest judet cand parca imi vine sa regret ca asist la instalarea unui subprefect si la parasirea postului de catre un alt subprefect, intr-un mod derizoriu. Niciodata nu s-a intamplat sa luam in derizoriu aceasta functie. Vreau sa-l felicit pe noul subprefect pentru modul in care preia cu demnitate si cu seriozitate aceasta functie. Vreau sa va spun ca functiile politice sunt trecatoare, ca nu este important timpul cat stai pe scaun, ci este important ceea ce faci in timpul cat ai stat pe un scaun', a mentionat Nistor.
Noul subprefect Gabriel Samoilescu este de profesie medic si a facut parte din organizatia judeteana a PSD Hunedoara, pana la numirea sa in functia de demnitate publica. AGERPRES

gabriel samoilescu vasilica poteca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0723 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016434 (s)