News Flash:

Guvernul Frantei a DEMISIONAT. Cine este noul prim-ministru

1 Aprilie 2014
686 Vizualizari | 0 Comentarii
Manuel Valls
Guvernul Franţei, condus de premierul socialist Jean-Marc Ayrault, a demisionat luni, informează un comunicat oficial. Preşedintele socialist al Franţei, Francois Hollande, l-a desemnat oficial pe Manuel Valls în funcţia de prim-ministru, îndemnându-l să formeze un guvern restrâns. "I-am încredinţat lui Manuel Valls misiunea de a conduce Guvernul Franţei", a declarat Hollande, citat de AFP.

"Am înţeles mesajul clar al francezilor", a insistat Hollande, referindu-se la alegerile locale desfăşurate duminică.

Preşedintele socialist, confruntat el însuşi cu scăderea popularităţii din cauza crizei economice, a promis reducerea impozitelor până în anul 2017. Guvernul Franţei, condus de premierul socialist Jean-Marc Ayrault, a demisionat luni, ca reacţie la înfrângerea socialiştilor în alegerile locale.

Decizia a fost luată după ce Jean-Marc Ayrault a demisionat, susţin surse citate de presa franceză, ca reacţie la înfrângerea socialiştilor în alegerile locale.

Născut la Barcelona şi devenit cetăţean francez la vârsta de 20 de ani, actualul ministru de Interne, Manuel Valls, în vârstă de 51 de ani, este preferat de francezi pentru a ocupa funcţia de prim-ministru, notează AFP.

Cei doi miniştri ecologişti au anunţat că nu vor să participe la formarea Guvernului Valls

Cei doi miniştri ecologişti ai Guvernului în exerciţiu al Franţei au anunţat că "nu intenţionează să participe" la formarea noului Guvern al lui Manuel Valls, fostul ministru de Interne desemnat luni de către preşedintele francez, François Hollande, în funcţia de prim-ministru.

Ministrul însărcinat cu Dezvoltarea, Pascal Canfin, şi ministrul pentru Locuinţe, Cécile Duflot, au anunţat într-un comunicat că nu vor participa la formarea noului Guvern francez, deoarece "ideile aduse de noul premier (...) nu constituie răspunsul adecvat la problemele francezilor". Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013164 (s)