News Flash:

Gheorghe Chivorchian, acuzat de DNA Timisoara de complicitate la abuz in serviciu

28 Iunie 2015
493 Vizualizari | 0 Comentarii
chivorchian
Gheorghe Chivorchian, fostul director executiv al clubului de fotbal Poli Timisoara, in prezent secretar general al FRF, a fost pus sub acuzare de DNA Timisoara in dosarul finantarii echipei de catre Consiliul Judetean Timis, acesta fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz in serviciu.
Potrivit unui comunicat de sambata al DNA, procurorii anticoruptie din Timisoara il cerceteaza penal pe actualul secretar general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al clubului de fotbal Poli Timisoara.
Acesta este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.
Acuzatiile care i se aduc lui Chivorchian fac parte din dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara de catre Consiliul Judetean Timis, in perioada in care clubul de fotbal ii apartinea omului de afaceri Marian Iancu.
"In cursul anului 2008, angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare pentru alocarea unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A. Concret, acestia au avizat, cu incalcarea dispozitiilor legale, o hotarare a Consiliului Judetean Timis si au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare a echipei la competitiile de club UEFA", se arata in comunicat.
Potrivit sursei citate, in baza acestor documente si incalcand legea, au fost acordate societatii conduse la acea vreme de Marian Iancu mai multe sume de bani, totalizand peste un milion de euro, in conditiile in care societatea avea inregistrate restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat, dar si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis.
Astfel, suma de un milion de euro este considerata prejudiciu adus CJ Timis.
"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca, dupa aprobarea finantarii, in scopul intocmirii si efectuarii inregistrarilor financiar contabile de catre angajatii Consiliul Judetean Timis a sumelor de bani virate catre firma respectiva, Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infractionala a angajatilor respectivi, a prezentat si depus documente false din care rezulta ca sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natura salariala sau asimilata veniturilor catre jucatorii de fotbal legitimati la clubul de fotbal respectiv", se mai arata in comunicat.
De fapt, potrivit aceleiasi surse, banii au fost utilizati de catre societatea comerciala in alte scopuri, respectiv pentru "plata datoriilor si penalitatilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de inchiriere si intretinere a stadionului Dan Paltinisanu aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis si inchiriat echipei de fotbal, precum si pentru plata datoriilor fiscale stabilite in sarcina clubului de fotbal rezultate din executari silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finantelor Publice etc", se mai arata in acelasi comunicat.
Gheorghe Chivorchian a fost chemat, sambata, la sediul DNA Timisoara pentru a i se aduce la cunostinta toate aceste acuzatii.
In acelasi dosar, este cercetat si fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis Constantin Ostaficiuc. Mediafax.ro

gheorghe chivorchian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0826 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017745 (s)