News Flash:

Episcopia Oradea, despre perchezitiile DNA: Nu au fost identificate sume de bani nejustificate

16 Septembrie 2016
985 Vizualizari | 0 Comentarii
Manastirea Barsana
Reprezentantii Episcopiei Oradea sustin ca, in urma perchezitiilor DNA de joi, nu au fost ridicate obiecte si nici nu au fost identificate sume de bani nejustificate, nefiind precizata nici calitatea procesuala a episcopului Sofronie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Biroul de Presa al Episcopiei Oradiei a precizat, vineri, printr-un comunicat, ca au fost puse la dispozitia procurorilor DNA toate documentele solicitate, insa anchetatorii nu au identificat sume de bani nejustificate iar calitatea procesuala a episcopului Sofronie nu a fost precizata.
„Urmare a cercetarilor efectuate de catre Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Oradea, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, in data de 15 septembrie 2016, au fost puse la dispozitia organelor de cercetare toate documentele solicitate, nu au fost ridicate obiecte si nu au fost identificate valori sau sume de bani nejustificate. De asemenea, nu a fost precizata calitatea procesuala a Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sau a vreunei alte persoane de la Centrul Eparhial. Nedorind a prejudicia in vreun fel rezultatele cercetarilor, Episcopia Oradiei se abtine de la alte declaratii pe acest subiect, exprimandu-si increderea in institutiile abilitate ale Statului“, se arata in comunicatul citat.
Procurorii anticoruptie din Oradea au facut, joi, perchezitii la Episcopia Oradea, intr-un dosar in care exista suspiciuni de coruptie privind numirea si promovarea preotilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Sursele citate precizeaza ca faptele ar fi fost comise in perioada 2014 - 2016, fiind vizate persoane din cadrul Episcopiei.
Pana in prezent nicio persoana nu a fost pusa sub invinuire, urmand ca dupa analizarea probelor ridicate sa se faca audieri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006657 (s)