News Flash:

De ce se poarta verigheta pe inelarul mainii stangi? Tu stii raspunsul?

18 Iulie 2018
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
ver

Verigheta este simbolul casatoriei dintre doua persoane care aleg sa isi intemeieze o familie si se pune pe degetul inelar de la mana stanga. Insa… tu stii de se poarta acolo inelul de cununie?

Acest inel se poarta pe inelarul drept dupa logodna si pe inelarul stang dupa casatorie. Cele mai multe cupluri aleg sa faca ambele evenimente in cadrul aceleiasi slujbe religioase, unde preotul alaturi de nasi muta verighetele de pe mana dreapta pe cea stanga.

In popor, purtarea acestui inel pe degetul inelar reprezinta uniunea dintre doua persoane care nu se vor desparti niciodata, simbolizeaza eternitatea si iubirea vesnica.

In antichitate se spunea ca din acest deget porneste vena iubirii care ajunge direct la inima, de aceea si purtarea inelului in dreptul inimii, pe mana stanga.
Mai exista insa si o alta explicatie, care nu se limiteaza doar la cei doi parteneri. Conform traditiei chineze fiecare deget al mainii noastre reprezinta un simbol. Degetul mare simbolizeaza parintii, aratatorul reprezinta fratii, degetul mijlociu reprezinta propria persoana, inelarul este simbolul partenerului de viata, iar degetul mic cel al copiilor.

Iata ce trebuie sa faci pentru a te lamuri in aceasta privinta. Pozitioneaza palmele deschise una lipita de cealalta si uneste degetele mijlocii intre ele, aplecate in jos, catre podul palmei. Ulterios, uneste si celelalte degete intre ele.

Incearca apoi sa desparti degetele mare. Vei vedea ca acest lucru este posibil, explicatia fiind aceea ca nu ne este dat mereu sa fim alaturi de parinti, deoarece acestia ne parasesc la un moment dat.

Uneste la loc degetele mari si desparte acum degetele aratatoare. la fel ca in primul caz, acestea se vor desparti unul de celalalt, fiind un simbol la fratilor, de care, la fel, ne separamsi ne vedem fiecare de drumul nostru.
Apropie iar degetele separate si desparte degetele mici unul de celalalt. Acestea simbolizeaza copiii, motiv pentru care se vor separa si ele, deoarece copii cresc si ajung sa isi creeze propriul drum in viata.
Uneste la loc degetele, iar acum incearca sa separi degetele inelare. Simbol al partenerului, respectiv partenerei de viata, acestea nu s epot separa, motivul fiind acela ca, de sot sau de sotie nu este indica sa te separi, sunteti meniti sa fiti mereu impreuna, pana cand moartea va va desparti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1544 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005944 (s)