News Flash:

Cum vor marca timisorenii Ora Pamantului

27 Martie 2014
780 Vizualizari | 0 Comentarii
Timișorenii pasionați de plimbări cu bicicleta sunt așteptați sambătă la o scurtă pedalare prin oraș. Evenimentul este organizat de Timișoara Cycle Chic, care doreşte în acest fel să sărbătorească Earth Hour – Ora Pămantului. Dacă Primăria Timișoara se pregătește să oprească iluminatul public și arhitectural în centrul orașului, bicicliștii sunt chemați la pedalat. Se întâmplă sâmbătă, de la ora 17, în cadrul Earth Hour – Timișoara Bikeride. Adunarea se dă în Parcul Central, de unde se pleacă pe un traseu deja stabilit, cu Poliția Rutieră alături.

„Sâmbătă, 29 Martie 2014, Pământul primește un cadou: timp de o oră, pedalăm pe biciclete în Timișoara pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare într-un oraș sufocat de mașini. Ne întâlnim în Parcul Central, la ora 17 și plecăm pe traseu la ora 17.30. Poliția Rutieră ne va însoți. Vă rugăm să circulați disciplinați, grupați, să utilizați o singură bandă a sensului de mers, să nu folosiți trotuarele și nu vă luați la ceartă cu alți participanți la trafic”, spune Cătălin Ceauca, membru Timișoara Cycle Chic.

Evenimentul este deja la a doua ediție, anul trecut fiind organizat primul Nightride tot de Ora Pământului, la care au participat 120 de bicicliști. Organizatorii promit că vor face o tradiție din asta, însă au nevoie de sprijinul timișorenilor.

Traseul este: Parcul Central – 16 Decembrie – Rebreanu – Calea Martirilor – Surorile Martir Caceu – Ripensia – Eroilor – Victor Babeș – Mihai Viteazul – 20 Decembrie – Brătianu – Hector – Oituz – Dima – Paris – Republicii – Ferdinand – Parcul Central.

Ora Pământului este un eveniment internațional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Earth Hour constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrice și electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatori individuali, cât și de instituții și unități economice. (Tion.ro)

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0837 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016966 (s)