News Flash:

Cum va fi vremea in zilele urmatoare

10 Octombrie 2016
1297 Vizualizari | 0 Comentarii
vremea rece
Meteorologii vin cu vesti proaste pentru inceputul saptamanii viitoare. Ne asteapta o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada a anului, cu ploi in toata tara, cu lapovita si ninsori la munte.

Nu scapam de vremea rece pentru aceasta perioada a anului nici saptamana aceasta. Mase de aer rece sunt prezente deasupra tarii, iar atunci cand se retrag putin este tocmai situatia avansului norilor si ploilor peste teritoriul tarii. Asa ca maximele in aceasta saptamina  raman mici, in general intre 8 si 18 grade.

Zilele cu ploi vor fi cele de la inceputul saptamanii : luni, mai putine si neinsemnate cantitativ, dar de la noapte si pana miercuri inclusiv, ploile se intensifica si lasa si cantitati insemnate, in special in sud si est. Vantul cu intensificari le insoteste. La munte lapovitaninsoare si vant. In partea a doua a saptaminii vremea se indreapta ca aspect dar ramine rece pentru data aceasta chiar daca in ultimele zile (weekend) temperatura ar mai creste putin.

Luni, vremea se va mentine rece pentru aceasta data, informeaza meteorologii Realitatea TV. Cerul va avea innorari temporare si trecator va ploua slab, pe arii restranse in Banat, Oltenia si Muntenia si, cu totul izolat, in celelalte regiuni. Spre seara innorarile se vor accentua in jumatatea de sud a tarii, unde ploile se vor semnala local si vantul va deveni moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10...11 grade in Oltenia si 17...18 grade in Dobrogea si estul Munteniei. Dimineata, pe arii restranse, va fi ceata.

In Capitala, vremea se va mentine rece iar vantul va sufla slab si moderat. Cerul va avea innorari, mai accentuate spre seara si trecator va ploua. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade.

La munte, vremea se va mentine rece pentru aceasta data. Pe parcursul zilei, cerul va avea innorari temporare si trecator vor fi ploi slabe, pe arii restranse in Carpatii Meridionali, iar cu totul izolat si in rest. Spre seara si noaptea, cerul va deveni mai mult noros, iar ploile se vor semnala pe arii extinse. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, iar la altitudini de peste 1800 m, cu precadere la sfarsitul intervalului, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari noaptea. La amiaza vor fi 7 grade la Paltinis, 10 la Predeal, 6 la Semenic, 8 la Sinaia la cota 1500, 10 la Arieseni si 2 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Marti, vremea va fi inchisa si rece. Va ploua temporar in toate regiunile, iar in zona montana precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Indeosebi in est si sud-est, cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Vantul va avea intensificari la munte, in centrul si in sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa intre 7 grade la Suceava si 19 grade la Constanta.

In Capitala, vremea va fi inchisa si rece, temporar va ploua, iar vantul va avea unele intensificari peste zi. Dimineata, 9-10 grade, iar la amiaza, in jurul valorii de 14 grade.

Miercuri. Vremea va fi in continuare inchisa si rece. Va ploua temporar in cea mai mare parte a tarii, iar la munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa pot fi insemnate, in special in est si nord-est. Vantul va avea unele intensificari pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa intre 8...9 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 19 grade in Dobrogea (Constanata si Tulcea 19) .

In Capitala, vremea va fi rece. 10-11 grade dimineata si in jur de 16 grade , maxima zilei. Cerul va fi mult noros si temporar va mai ploua. Vantul va sufla in general moderat.

In regiunile intracarpatice, vreme in general frumoasa, doar in Banat local mai sunt ploi slabe. Dar tot rece: 15 grade maxima la Timisoara, Arad si Oradea, 14 la Cluj si Sibiu si 12-13 grade in depresiunile transilvane.
In sud, cer mai mult noros si pe arii restranse ploi slabe. Si aici este rece, in special in Oltenia: 11 grade la amiaza la Drobeta, 12 la Craiova, 15 la Giurgiu si Buzau si 17 la Calarasi. Spre seara ploile se intetesc si la fel si vantul.
In Dobrogea, foarte putin soare peste zi, izolat ploua slab dar seara ploile se inmultesc iar vantu devine moderat. La amiaza, vor fi 17 grade la Tulcea si Constanta, izolat poate si 18 grade.
In Moldova, vreme in general frumoasa dar rece in continuare cu maxime intre 14 si 16 grade. 

vremea rece ploi lapovita ninsoare vant luni marti miercuri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1438 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006768 (s)