News Flash:

Cum va fi legata Timisoara de viitoarea autostrada spre Serbia

23 Decembrie 2014
1402 Vizualizari | 0 Comentarii
Unul dintre putinele proiecte favorabile Timisului in noul Master Plan este cel referitor la realizarea unei autostrazi care sa lege Timisoara de Belgrad. Orizontul de timp in care aceasta ar urma sa devina realitate este unul extrem de indepartat, din pacate. La fel, si un drum de legatura care sa lege A1 de aceasta autostrada sau macar de actualul drum national spre capitala Serbiei.
Timisorenii viseaza de multi ani un drum rapid spre Serbia. O asemenea autostrada se ”coace” de ani buni de zile, chiar daca mai marii de la Bucuresti habar nu aveau de existenta unui asemenea proiect. Pana la urma ei au devenit ”constienti” si au inclus proiectul in noul Master Plan. Orizontul de timp pentru realizare... inca nedefinit, dar sigur nu prioritar. Cel mai probabil sarbii ne-o vor lua inainte, ei fac proiecte, deseneaza harti, discuta si fac acorduri intre orasele si comunele de pe viitorul traseu pentru a se face o autostrada de la Belgrad spre Varset.

VIDEO - Cum arata autostrada Timisoara - Lugoj
 
La noi se discuta despre drumuri de legatura cu viitoarea autostrada sau macar cu DN 59, actualul drum national spre Serbia. La fel, nimeni nu stie nimic despre acest drum. Sigur este doar ca a fost promovat realizarea unui Studiu de Fezabilitate pe aceasta tema, dar numai pana la DN 69, adica drumul national dintre Timisoara si Arad, adica celebrul drum de la intersectia spre Sinandrei si A1.
„Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., prin Directia Tehnica a promovat realizarea Studiului de Fezabilitate pentru drumul de legatura A1 Arad – Timisoara si drumul national DN 69. Ca urmare a elaborarii proiectului, Prestatorul va da o solutie de proiectare a noului drum”, se arata intr-un raspuns oferit de CNADNR la o solicitare de informare lansata de utilizatorul unui important forum de discutii pe teme de infrastructura, scrie tion.ro.
Nici macar despre acest proiect drumarii nu pot oferi un raspuns de realizare. Un drum de legatura cu DN 59, in afara orasului, ar elimina probabil definitiv traficul greu din Timisoara.
Despre autostrada spre Belgrad, ca varianta de realizare s-a discutat foarte mult despre cea prin estul Timisoarei, mai precis autostrada sa se lege la A1 undeva in zona Izvin – Remetea Mare, aceasta urmand sa treaca peste Timis, unde ar fi fost realizat un nou pod, prin zona Albina si de acolo mai departe. In ultima perioada se discuta despre alta varianta, prin vestul orasului.

serbia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004873 (s)