News Flash:

Continua greva foamei la uzina de preparare a carbunelui Coroiesti - Hunedoara

22 Septembrie 2014
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei doi angajati ai uzinei de preparare a carbunelui Coroiesti, Dorin Vezure si Petre Todericiu, aflati in greva foamei de saptamana trecuta, au continuat luni protestul, solicitand ca administratia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) sa nu desfiinteze punctul de lucru, in paralel cu mentinerea in forma actuala de organizare a Statiei de Salvare Miniera. 
Dorin Vezure este vicepresedinte al Sindicatului 'Muntele', reprezentativ la nivelul CEH, acesta aflandu-se luni in cea de-a cincea zi de greva a foamei, in timp ce colegul sau Petre Todericiu a inceput aceasta forma de protest extrem in urma cu patru zile. 'De cinci zile in greva foamei nu este chiar asa usor. Eu am spus, cand am intrat in greva foamei, ca am doua revendicari. Prima este sa nu se desfiinteze Preparatia de carbune Valea Jiului (Coroiesti) si Statia de Salvare Miniera Salvamin, iar a doua este demiterea celor care au facut acest plan de restructurare si reorganizare, pentru ca el s-a facut pe genunchi si nu s-au consultat cu specialistii', a declarat luni Dorin Vezure. 
Starea de sanatate a celor doi grevisti ai foamei este monitorizata din trei in trei ore, protestatarii fiind dispusi sa continue actiunea lor pana cand administratia CEH le va solutiona cerintele. 
Pe de alta parte, conducerea CEH a dispus reanalizarea situatiei de la Preparatia Coroiesti si sustine ca uzina si statia de salvare miniera nu vor fi desfiintate. 'Directorul general al CEH a dispus reanalizarea situatiei existente in cadrul unei comisii formate din reprezentanti ai administratiei si ai sindicatului reprezentativ. Comisia va emite un punct de vedere referitor la situatia actuala', a declarat purtatorul de cuvant al CEH, Dorina Avram. 
Conducerea CEH mai precizeaza ca Statia de Salvare Miniera si Prepararea Carbunelui Valea Jiului (Coroiesti) nu vor fi inchise, masurile privind reorganizarea celor doua puncte de lucru avand ca scop reducerea personalului de conducere de la cele doua entitati. Astfel, in cazul unei reorganizari vor fi desfiintate doar posturile de conducere, in timp ce personalul direct productiv ar urma sa redistribuit in totalitate in cadrul Diviziei Miniere. 
Cei doi angajati ai CEH au intrat saptamana trecuta greva foamei nemultumiti de o hotarare a Consiliului de Administratie al CEH, din 21 august, potrivit careia uzina de preparare a carbunelui de la Coroiesti si statia de salvare miniera ar fi urmat sa se reorganizeze, iar angajatii ar fi urmat sa fie preluati de mina Vulcan. Sindicatul 'Muntele', reprezentativ la nivel de unitate, a contestat decizia si afirma ca nu a fost consultat atunci cand s-a emis acea hotarare. AGERPRES

dorin vezure
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0709 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011895 (s)