News Flash:

Consecinte BREXIT: Companiile auto intentioneaza sa isi mute centrele de dezvoltare in Romania, Bulgaria si Ungaria

19 Septembrie 2016
996 Vizualizari | 0 Comentarii
brexit
Producatorii de masini intentioneaza sa isi mute centrele de cercetare in Estul Europei, dupa votul in favoarea Brexit din Marea Britanie, pentru a-si micsora costurile si pentru a-si pastra accesul liber la piata europeana, relateaza The Guardian.
Firmele de recrutare cauta personal instruit si directori executivi care sa conduca echipe de cercetare si dezvoltare in Bulgaria, Ungaria si Romania.
Schimbarea de directie catre Europa de Est din ultimii ani s-a intensificat in urma referendumului din Marea Britanie, pe fondul costurilor luate in calcul de producatori, sustine DHR International, o companie de recrutare cu birouri in peste 25 de tari.
Mai mult, reprezentantii DHR sustin ca personalul experimentat este cu 40% mai ieftin in Estul Europei; companiile doresc, in acelasi timp, sa mute angajatii cu vechime din Marea Britanie.
Analistii spun ca firmele care au sediul in Marea Britanie vor fi nevoite sa ia in considerare mutarea unor parti sau a intregii productii pe continent, daca nu se va ajunge la o intelegere cu Bruxelles-ul care sa includa accesul pe piata libera si libertatea de miscare a fortei de munca.
Jaguar, Renault si Audi si-au deschis deja fabrici in Estul Europei. Renault a infiintat in Romania centre industriale, de design si de testare, in urma unor investitii de peste doua miliarde de euro si angajarea a mai mult de 16.000 de muncitori.
Bulgaria este pe locul doi, dupa Germania, ca procent de ingineri industriali absolventi, conform datelor Unesco.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005190 (s)