News Flash:

Vasile Cepoi: Spitalele neacreditate nu vor fi desfiintate, pregatim un proiect de act normativ

26 Noiembrie 2014
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalele neacreditate nu vor fi desfiintate si, in acest sens, va fi pregatit un proiect de act normativ pentru a corecta legea actuala, care determina o atitudine aberanta din partea managerilor de spitale publice si private, panicati ca unitatile vor fi desfiintate, a declarat marti Vasile Cepoi.

Presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), Vasile Cepoi, a declarat, la conferinta Mediafax Talks about Health Reform, ca in trei ani s-au acreditat 77 de spitale, iar in ultimele trei luni au fost evaluate pentru acreditare 67 de spitale.
"Intentia noastra nu este sa acreditam spitale. Intentionam sa determinam o schimbare de comportament sau o imbunatatire a calitatii serviciilor medicale. Asa cum s-au petrecut pana acum lucrurile, perceptia este ca cei din spitale se pregatesc pentru acreditare, adica fac un teanc de proceduri si de hartii si cineva vine si bifeaza ca le au. Nu acesta este scopul. Noi ne ocupam de o schimbare de mentalitate, de o alta abordare, de a ne gandi la siguranta pacientului, in primul rand. (...) Sunt studii care arata ca siguranta pacientului este o problema de sanatate publica. Siguranta pacientului este principala problema care ne preocupa la ora actuala si incercam sa vedem cum putem face ca sa constientizam ca pacientul este expus, atat in ambulator cat si in spital, unor efecte adverse, si trebuie sa facem ceva", a spus presedintele CONAS.
Vasile Cepoi a subliniat ca trebuie facute modificari legislative, una referindu-se la faptul ca spitalele neacreditate nu vor fi desfiintate. Mediafax.ro

vasile cepoi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007327 (s)