News Flash:

Sute de persoane, la parada formatiilor de fanfara, in Piata Victoriei din Timisoara

27 Septembrie 2016
1265 Vizualizari | 0 Comentarii
parada formatiilor de fanfara
Sute de timisoreni si foarte multi copii au fost captivati, duminica, de parada formatiilor de fanfara in Piata Victoriei din Timisoara, care a precedat Festivalul Fanfarelor care se desfasoara in aceasta dupa amiaza in incinta unui mall. 
In uniforme militare de parada sau in straie populare, protagonistii au fost intampinati la intrarea in Piata Operei cu aplauze de catre public. 
'Suntem la cea de-a XVIII-a editie a Festivalului Fanfarelor, manifestare care a intrat in constiinta timisorenilor. Continuam sa organizam evenimentul in fiecare an, pentru ca exista un public destul de numeros care iubeste muzica de fanfara si asteapta parada. Sunt doar opt formatii prezente, trebuia sa fie mai multe, dar sunt in turnee in strainatate', a declarat duminica pentru AGERPRES Cornel Bogdan, purtator de cuvant al Centrului pentru Arta si Cultura Timis, organizatorul festivalului. 
Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, in Parcul Central din Timisoara exista un foisor in care canta Fanfara Militara, mai ales duminica, dupa slujba. 
'Din pacate, in 1967 chioscul in care canta Fanfara militara a fost desfiintat, o data cu acesta disparand si concertele duminicale. In ianuarie 2006, cand a fost desfiintata Brigada Decebal din Garnizoana Timisoara, Fanfara Militara Timisoara a fost obligata sa-si intrerupa activitatea, deoarece nu mai avea finantare. Instrumentele au fost trimise la Bucuresti, reparate si, probabil, vandute. Ultimul dirijor al Fanfarei a fost Marcel Antohi', declara in urma cu cativa ani pentru AGERPRES consilierul local Simion Mosiu, membru in Comisia pentru Cultura a Consiliului Local Timisoara. 
Festivalul Fanfarelor are loc in ultima duminica din luna septembrie, editia din acest an reunind Fanfara Garnizoanei Militare Timisoara, Fanfara 'Pro Amicitia' din Timisoara, Fanfara Populara din Grebenat (Serbia), Fanfarele din Mercina si Racasdia (Caras-Severin), Fanfara din Recas, Fanfara din Giroc si Fanfara 'Betel' din Timisoara. 
Invitatul special al festivalului este Big Band Timisoara, formatie condusa de dirijorul Franz Hoffner. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1531 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006377 (s)