News Flash:

Spitalul Judetean Timisoara ar putea primi o lovitura dura

6 Octombrie 2015
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Spitalul Judetean din Timisoara ar putea pierde finantarea din bani europeni a ambulatoriului, daca nu se prezinta nimeni la licitatia prin care se achizitioneaza aparatura necesara acestui departament. A fost deja organizata o prima licitatie si nimeni nu s-a prezentat pentru a furniza celui mai mare spital din vestul tarii aparatele de care are nevoie pentru ambulator, iar timpul pana la care se mai pot achizitiona aparatele este scurt.
Este vorba despre un proiect de aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni, proiect accesat de Consiliul Judetean Timis pentru spital. Din acesti bani, un milion de euro este destinat reabilitarii ambulatoriului, lucru care se face in acest moment. Din ceilalti 9 milioane urmeaza ca acest ambulatoriu reabilitat sa fie echipat cu aparatele necesare. Din pacate, la prima „strigare”, licitatia s-a incheiat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) fara niciun ofertant. Licitatia a fost una internationala si la fel este si cea de-a doua, inceputa recent – licitatie la care conducerea spitalului spera sa se prezinte cineva, pentru a oferi aparatele necesare in ambulator.
”La prima licitatie pentru ambulator, incheiata la mijlocul lui septembrie, nu a fost niciun ofertant. Nicio firma de aparatura medicala nu a depus oferte pentru proiectul de ambulator. S-a reluat procedura si se asteapta pana in noiembrie sa se vada daca la urmatoarea etapa a acestei proceduri de achizitii vine vreun reprezentant care sa participe la aceasta licitatie”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara, scrie tion.ro.
Se desfasoara deja reparatiile in ambulator, tot pe proiectul respectiv – reparatii alocate acelor incaperi care vor deservi aparatura care vine pe proiect.
„Este vorba de fonduri europene. Va fi achizitionat RMN, tomograf, ecografe, cardiotopografe, aparate de radiologie, roentgen, colonoscop, pentru fiecare specialitate, fiecare specialitate care deserveste ambulatoriul va avea parte de aparatele necesare. Si noi cautam raspunsul al intrebarea de ce nu a venit nicio firma la licitatie, pentru ca a fost o licitatie internationala, a stat o suta de zile pe SEAP si nu s-a prezentat nimeni. Nici noi nu intelgem acest fenomen. S-a reluat procedura pentru ca proiectul trebuie finalizat pana in 31 decembrie. Daca nu s-a finalizat pana in 31 decembrie, se declara pierdut”, spune Marius Craina.
Pana in 31 decembrie trebuie achizitionate echipamentele si instalate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004691 (s)