News Flash:

Primaria Arad aloca 6 milioane de lei din bugetul local pentru CET SA

15 Noiembrie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
CET Arad

Primăria municipiului Arad va aloca 6 milioane lei pentru CET SA Arad, pentru a acoperi din bugetul local o parte din pierderile CET Hidrocarburi SA Arad, pierderi induse din prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie, informează Călin Bibarţ, viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ. 

Potrivit acestuia, suma de 6.000.000 lei este necesară pentru a evita întreruperea în alimentarea cu energie termică a consumatorilor din municipiul Arad. 

"Dacă în exact aceeaşi perioadă a anului trecut, Aradul a primit de la Guvernul României suma de 16 milioane de lei pentru CET, în acest an nu am primit niciun leu. Mai mult decât atât, a fost dată şi celebra Ordonanţă care înseamnă pentru Arad o pierdere anuală de 16 milioane de euro. Asta spune multe despre responsabilitatea Guvernului PSD faţă de cetăţeni, faţă de oraşul Arad. Ni s-a promis un sprijin în acest sens, dar guvernanţii PSD au uitat complet şi de promisiuni şi de cei care încă sunt branşaţi la sistemul de încălzire centralizat', a declarat presei luni viceprimarul Călin Bibarţ. 

În continuare, acesta a precizat că în prezent SC CET Hidrocarburi SA Arad se află în imposibilitatea îndeplinirii obligativităţii de a asigura continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, pe perioada sezonului rece 2017 - 2018. 

Din acest motiv, consilierii locali municipali au fost convocaţi luni într-o şedinţă de îndată, pentru a aproba trasferul de bani în contul CET Hidrocarburi SA Arad, proiectul fiind aprobat cu 20 de voturi pentru, un consilier neputând participa la vot. 

"Nu putem lăsa arădenii în frig. Nu avem altă variantă decât să plătim CET-ului, noi Primăria, din bugetul local, suma de 6.000.000 lei. Chiar dacă domnii de la guvernare au alte probleme, noi dăm dovadă de responsabilitate faţă de cetăţeni, faţă de copiii din şcoli şi grădiniţe. Arădenii nu au nicio vină că domnii miniştri de la Bucureşti gândesc altfel", a mai spus viceprimarul Călin Bibarţ. 

El a adăugat că nu este pentru prima dată când Guvernul nu alocă fonduri pentru CET Arad, situaţii similare mai înregistrându-se în anii 2012, 2013 şi 2015. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005370 (s)