News Flash:

Premierul Tudose, vehement la adresa Enel Timisoara

19 Septembrie 2017
1096 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose4
Premierul Mihai Tudose a pus tunurile pe Enel, de la Timisoara. Promite ajutoare pentru scoli si spitale

Premierul Mihai Tudose a participat la Comitetul pentru Situatii de Urgenta de la ISU Banat. La iesire, a vorbit despre incompetenta celor de la Enel, care nu au reusit inca sa-si rezolve problemele cu retelele din mai multe localitati din Timis.
„Cei de la Enel, ingrozitori. Nu se poate asa ceva. Astazi incercau sa explice ca ei fac tot ce pot si ca muncesc, dar mai dureaza cateva zile. Nu se poate asa ceva… Problemele mari sunt si in Timis, pe infrastructura feroviara mai sunt inca trenuri care merg cu locomotive diesel, nu electrice. Si numai cat am trecut sa vad prin oras, orice copac cazut care ocupa mai mult de jumatate din carosabil reprezinta o problema. Problemele mari sunt cu repunerea sub tensiune a localitatilor. Am vazut un tabel la Enel care spunea ca 28 de localitati nu au curent, nu stiu ce inteleg ei prin localitati, eu prin localitati inteleg sat. Sunt 254 de sate astazi in Timis care nu sunt alimentate, ceea ce este infiorator. Nu e curent la scoala, la spital, la dispensar. In multe dintre localitati lipsa energiei electrice atrage dupa sine instantaneu si lipsa de alimentare cu apa potabila, ca nu merg pompele si de aici incolo o mare poveste. Sunt scoli care nu au patimit din cauza vantului fizic, dar acum nu au curent si apa potabila”, a declarat Tudose, la Timisoara, scrie tion.ro.
Premierul spune ca miercuri vor fi emise hotarari de guvern pentru ca toate unitatile de invatamant sau spitalicesti sa poata beneficia de reparatii cu bani de la bugetul de stat.
„Din ce informatii avem, din punctul meu de vedere, cred ca toata lumea s-a mobilizat exemplar. Unul dintre motivele pentru care suntem impreuna aici este acesta: toata lumea se mobilizeaza acum sa faca proiecte de hotarari pentru acordarea de despagubiri in caz de calamitate si chiar daca nu vor fi toate gata maine, vom intra in transa a doua, peste o saptamana, peste doua saptamani. Dar pana maine va trebui ca tot ce inseamna scoala, gradinita, spital, utilitati publice sa fie pe hotarare de guvern ca miercuri guvernul sa dea banii”, a precizat Mihai Tudose.
Cat despre calamitati, premierul Romaniei spune ca nu poate da o lege care sa interzica furia naturii.
„Nu putem interzice prin lege fenomene meteo periculoase, putem sa facem tot ce putem ca oamenii sa fie informati cand vin si apoi sa actionam”, a mai spus acesta.
Robu, dupa comandament: La astfel de evenimente, degeaba tragi sirena

timis premierul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006784 (s)