News Flash:

Arad: Mai multe scoli si gradinite, fara acoperisuri in urma furtunii

18 Septembrie 2017
982 Vizualizari | 0 Comentarii
acoperis
Cursurile din mai multe scoli din judetul Arad au fost suspendate, luni, in urma furtunii de duminica seara, atat din cauza ca au fost afectate cladirile, cat si din cauza lipsei energiei electrice, autoritatile urmand sa decida daca se poate relua activitatea scolara incepand de marti.
Inspectorul scolar general din Arad, Anca Stoenescu, a declarat, luni, pentru News.ro, ca mai multe scoli si-au suspendat cursurile, in urma efectelor furtunii de duminica seara.
Trei echipe ale Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arad se afla in judet pentru a verifica situatia scolilor si a centraliza cate unitati nu au tinut cursurile luni.
Conform sefei ISJ Arad, cel putin cinci scoli, una gimnaziala si patru primare, din raza comunei Buteni au fost inchise.
De asemenea, nu s-au tinut cursuri la Scoala Gimnaziala Chelmac, Scoala Primara Ususau si gradinita din satul Dorgos.
Primarul comunei Buteni, Mircea Braiti, a declarat pentru News.ro ca acoperisurile celor cinci scoli din satele apartinatoare au fost avariate de furtuna, fiind descoperite partial.
“La toate scolile avem tigle luate de vijelie, am inceput deja reparatiile. Avem in total aproximativ 250 de elevi, ei au stat acasa luni. In afara de avarii, mai avem probleme si cu electricitatea, in zona nu este curent. Urmeaza sa decidem daca de marti se pot relua cursurile”, a declarat primarul.
Conform acestuia, in comuna furtuna a distrus aproape complet acoperisul Caminului Cultural Buteni, fiind produse pagube si la biserici.
In ceea ce priveste locuintele, primarul spune ca aproape toate casele din comuna au suferit avarii mai mici sau mai mari la acoperisuri.
Reprezentantii ISJ Arad spun ca este posibil sa fie si alte scoli inchise, iar primariile sa nu fi raportat inca situatia.
O persoana a murit si 15 au fost ranite, duminica, in urma furtunii care s-a inregistrat in judetul Arad. Zeci de copaci au fost doborati de vant, au fost smulse acoperisuri si au fost rupti stalpi de curent electric. Zeci de localitati din judet sunt si la ora transmiterii acestei stiri fara curent electric. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004890 (s)