News Flash:

Olguta Vasilescu, despre decizia CCR: Astept ca Iohannis sa se pronunte. Daca nu, e motiv de suspendare

13 Iunie 2018
964 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu 2

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a spus, marti seara, ca in cazul in care presedintele Klaus Iohannis nu se va pronunta in timp rezonabil si nu o va suspenda pe Laura Codruta Kovesi, asa cum spune decizia CCR, s-ar putea ajunge la suspendarea acestuia.
„De la Ludovic al IV-lea incoace, eu nu am mai auzit in lumea civilizata sa vina cun conducator de stat si sa spuna statul sunt eu. Nimeni nu a avut curajul sa spuna ce a spus presedintele astazi. Sa vii sa spui ca nu exista statul paralel... Pot sa ii dau eu exemplu de stat paralel domnului Klaus Iohannis. (...) Vreau sa ii transmit domnului Klaus Iohannis ca nu poti sa-i amputezi ceva ce nu are. Daca ne uitam in Constitutie, o sa vedem ca nu are niciun rol in ce priveste revocarea procurorilor, doar trebuie sa constate o procedura. (...) Domnul Iohannis citeste mai greu, pricepe mai greu, incep sa fiu ingrijorata. (...) Ce facem, sigur o sa luam o decizie. Asteptam sa mai cugete domnul Iohannis, ca vedem ca mai greu cugeta, sa prezinte o decizie. Sigur, intr-un timp rezonabil asteptam ca dumnealui sa se pronunte si daca nu o va face, abia in acel moment vom lua o decizie. Presedintele Romaniei se poate suspenda in masura in care incalca prevederile Constitutiei. Este motiv clar de suspendare, dar nu este luata niciun fel de decizie pana acum in cadrul coalitiei de guvernare”, a spus Lia Olguta Vasilescu, la TVR1.

Precizarile vin dupa ce, marti, presedintele Klaus Iohannis a spus ca a citit motivarea Curtii Constitutionale referitoare la revocarea Codrutei Kovesi, precizand ca mai are "un pic" de citit. Seful statului a anuntat ca, la o prima lectura, motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari.

"Am citit motivarea deciziei CCR. Ca sa nu apara asa o confuzie in spatiul public. Eu am spus de prima data ca voi citi aceasta motivare pana cand o inteleg foarte bine. Deci mai avem un pic de citit, insa citind aceasta motivare au aparut cateva chestiuni care m-au facut sa evaluez anumite demersuri intr-o noua lumina. Doua, trei chestiuni as sublinia, dupa o prima citire foarte atenta a deciziei si a motivarii. Vreau sa spun ca, in aceasta etapa, recunosc ca motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari, dar o aprofundare ulterioara ne poate aduce mai aproape de adevar. Vom vedea", a declarat, marti, presedintele Klaus Iohannis, dupa intrevederea cu delegatia Comisiei de la Venetia

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006074 (s)